Bille spiller finale med tre overrevne ledbånd

Spiller trods smerte: Trods tre læderede ledbånd er Nicki Bille klar til den norske pokalfinale

(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

OSLO (Ekstra Bladet): Nicki Bille tager min hånd og fører den op til sin højre skulder.

- Kan du mærke den knogle, der stikker op? Den skulle have været holdt nede af tre ledbånd. De er revet over, men jeg spiller alligevel i finalen.

Vi står i forhallen på Thon Hotel ved Oslofjorden, en halv times kørsel fra den norske hovedstad. 25-årige Nicki Bille virker lige så kæk og klar til kamp som altid. Selv om det ikke burde kunne lade sig gøre.

Ja, jeg kunne godt mærke knoglen gennem hans blå træningstrøje, og jeg kunne også mærke hans kamplyst. Men det er altså kun to uger siden, han fik smadret skulderen og blev meldt færdig for sæsonen.

Chokerede alle
Fysioterapeuten i Billes klub, Rosenborg, havde sagt, at den danske angriber tidligst ville kunne begynde genoptræningen om et par måneder.

I mandags chokerede han alle i Trondheim, da han mødte op til træningen, og han har været med hele ugen på lige fod med sine holdkammerater.

Rosenborgs træner, Per Joar Hansen, siger til Ekstra Bladet, at han ikke kan forestille sig, at nogen anden spiller i verden ville kunne spille med en skade som den, der har ramt hans angrebses.

- Nicki Bille er en moderne gladiator. Han er en meget speciel type med en meget høj smertetærskel, og jeg tror på ham, når han siger, at han er klar, fortæller Per Joar Hansen.

Et point fra mesterskab
Selv forklarer Nicki Bille, at hans grundfysik og vilje er årsag til, at han så hurtigt har kunnet melde sig klar til kamp.

- Der er nogle enkelte bevægelser, hvor jeg kan mærke skaden, men det går hurtigt over. Jeg får en blokade inden finalen, og så regner jeg ikke med, skulderen volder problemer. Og vi skal altså vinde den finale, for ellers har det ikke været en rigtig god sæson, siger Bille

Ronsenborg var blot et point fra at vinde det norske mesterskab. Det gør ondt i den stolte klub. Derfor skal finalen i morgen mod arvefjenderne fra Molde på et udsolgt Ullevaal ende med en sejr.

Se også: Nicki Bille melder sig klar til norsk pokalfinale

Med Billes hurtige tilbagevenden fra lazarettet råder Rosenborg over alle sine tre danskere til søndagens opgør. Både Tobias Mikkelsen og Mike Jensen, der sluttede turneringen stærkt på den offensive midtbane, er sikre i startopstillingen.

Spørgsmålet er, om Per Roar Hansen tør bruge Bille fra start, men mon ikke. Danskeren har vist sig at være guld værd i pokalkampene. Både i kvartfinalen og igen i semifinalen blev han matchvinder.

1 af 2 
2 af 2 (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere