Høgh og co. accepterer lønnedgang

Den norske storklub Vålerenga er på randen af konkurs, og spillertruppen skulle nu have accepteret at gå 10 procent ned i løn

Oslo-klubben Vålerenga er på spanden. De kommer ud af 2013 med et underskud i omegnen af 20 millioner kroner, og resultaterne på banen har heller ikke været for gode.

Nu ser det ud til, at der kommer en hjælpende hånd fra spillertruppen, som danske Nicolai Høgh er en del af. I følge VG har spillerudvalget accepteret, at hele truppen går 10 procent ned i løn. De fleste spillere skulle slutte op om det, mens dem der ikke ønsker det, kan komme væk fra klubben ved at blive solgt eller fritstillet, idet de kontrakter, der er indgået, selvfølgelig er forpligtende.

Joachim Walltin fra spillerorganisationen NISO afviser, at der skulle være nået en aftale, men den ventes alligevel at blive afsluttet på et møde i dag.

- Vi er ikke i mål endnu, men vi forsøger at finde løsninger som både klub og spillere kan være tilfredse med. Her er man afhængig af samtykke og at få alle med. Det har været en god dialog med Vålerenga, og Stig Ove Sandnes (daglig leder red.) har håndteret dette godt. Specielt positivt har det været, at klubben har været villig til at give noget tilbage. Hvis det går bedre end forventet den kommende sæson, vil spillerne få dele af eller hele beløbet tilbage, som de er villige til at give fra sig nu. De kan også få noget ud over det, hvis økonomien er til det, siger Walltin.

Vålerenga har endnu ikke meldt noget ud om den forestående lønreduktion.

0 kommentarer
Vis kommentarer