Henke får nyt trænerjob

Den svenske legende Henrik 'Henke' Larsson har fået nyt trænerjob - han skal være chef i den nykårede Allsvenskan-klub Falkenbergs FF.

Henke bliver Allsvenskan-træner. (Foto: AP)
Henke bliver Allsvenskan-træner. (Foto: AP)

Henrik 'Henke' Larsson har fået sit til dato største trænerjob. Han skal fremover styre tropperne i den lille klub Falkenbergs FF, som netop er rykket op i Allsvenskan for første gang.

Larsson kommer fra et job som assistent i sin barndomsklub Högaborgs IF, og før det var han træner for Landskrona i den andenbedste svenske række. Selvom den svenske legende ikke har haft nogen glorværdig trænerkarriere endnu, er han stadig et kæmpenavn i hjemlandet, og Falkenbergs sportschef, Håkan Nilsson, er svært tilfreds med sin nye træner. 

- Det er fantastisk, at vi nu kan præsentere Henrik Larsson som vores nye træner. Vi har mødtes flere gange og talt om de betingelser, vi har i FFF, siger Håkan Nilsson til klubbens hjemmeside. 

- Det blev hurtigt klart, at vores synspunkter var meget ens, og så det var et nemt valg at tilbyde ham jobbet, og vi er glade for, at han har accepteret. Vi er overbeviste om, at han er den rette person til at lede vores hold sammen med Tobias Tuvesson, der fortsætter som assistenttræner.

42-årige Larsson nåede at vinde det nationale mesterskab i England, Skotland og Spanien samt ikke mindst Champions League i sin aktive karriere, og selvom forvetningerne nok er markant lavere i den nykårede Allsvenskan-klub, glæder han sig gevaldigt.

- Det bliver rigtig sjovt og inspirerende. Jeg nyder udfordringer og ser frem til at lykkes med noget, som alle uden Falkenberg mener er umuligt. Jeg har en god fornemmelse af klubben og har rådført mig med forskellige mennesker med god indsigt i klubben og lyttet til mig selv, og hvad jeg vil, så det ikke var en svær beslutning, siger træneren, der formelt overtaget holdet ved årsskiftet.

0 kommentarer
Vis kommentarer