Schjønberg jagter trænerjob i Danmark

Norske Vålerenga er gået med til at fritstille deres danske assistenttræner Michael Schjønberg, hvis han finder en ny klub. Han håber på en aftale med en dansk klub.

Michael Schjønberg (Arkivfoto: Thomas Wilmann)
Michael Schjønberg (Arkivfoto: Thomas Wilmann)

Efter lidt over et år som assistenttræner i norske Vålerenga er danske Michael Schjønberg begyndt at drømme om en returbillet til Danmark. Schjønberg har kontrakt med Oslo-klubben frem til udgangen af 2014, men nordmændene er gået med til at fritstille danskeren, hvis han finder en ny klub.

- Jeg har det godt her, og jeg har haft en super tid i klubben, men jeg har haft en snak med klubben om fremtiden, og de sagde til mig, at de gerne ville forlænge aftalen, men at de ville vente til juli. Det passer af helvede til for mig, for til den tid har alle andre klubber i Danmark og resten af Europa fået afklaring på deres trænersituation. De kan godt se, at det ikke er holdbart for mig at vente så længe, for hvad så hvis vi finder ud af til sommer, at vi alligevel ikke skal fortsætte samarbejdet? Derfor er klubben også gået med til at at stille mig fri, hvis der kommer noget interesse i løbet af foråret, siger Michael Schjønberg til tipsbladet.dk.

Den 47-årige træner har en dansk trænerfortid i Herfølge og FC Vestsjælland og en tysk ditto i Hannover og Kaiserslautern. Han har UEFA's p-trænerlicens og har derfor både cv og papirer i orden. Hans jobjagt kredser sig hovedsageligt omkring Danmark, for han vil gerne hjem til familien, og så er der også økonomiske årsager til ønsket om et jobskifte.

Se også: Miraklet i Madrid: Se hvad OB's stjerner laver i dag

- Familien bor stadig i Danmark, og selv om det kun er en time væk i fly, så savner jeg at kunne sige godnat til mine børn. Så alle jobs i Danmark vil være interessante for mig, men trænerjobsene hænger jo ikke på træerne, og derfor er det også så vigtigt, at Vålerenga vil lade mig gå, hvis jeg finder noget andet.

- Der har også været økonomiske problemer i klubben, hvor alle ansatte er gået 12,5 procent ned i løn, og så har den norske krone mistet en del i værdi i forhold til den danske, hvilket heller ikke har hjulpet på det. Når du flytter væk fra familien, skal økonomien følge med, og den aftale jeg lavede sidste år har ikke samme værdi nu, påpeger Schjønberg.

I den danske fodboldandedam mangler AGF en cheftræner fra næste sæson. Her er Horsens-træner Johnny Mølby favorit til at tage over, hvorfor der kan opstå en åbning hos Den Gule Fare, der spiller med om oprykning til Superligaen. Schjønberg ønsker dog ikke at gå detaljer omkring konkrete klubber.

- Jeg kender mange mennesker i fodboldbranchen, som jeg snakker med, så jeg arbejder på flere forskellige ting.

Michael Schjønbergs Vålerenga spillede i weekenden Tippeliga-sæsonens første kamp mod Molde. Holdet tabte 2-0.

0 kommentarer
Vis kommentarer