'Fri jagt' inden fodbolddrab: Bagt op til svensk voldsragnarok i lang tid

Trusler om drab og rå vold har floreret ugevis på svenske hooligan-sites forud for premierekampen i Helsingborg, hvor en 43-årig Djurgården-fan blev slået ihjel

Voldsomme kampe mellem politi og fodboldtilskuere på Helsingborgs hjemmebane Olympia i søndags - kampen blev afbrudt kort før pausen ved meddelelsen om, at en fan havde mistet livet (Foto: AP/Björn Lindgren/TT News Agency).
Voldsomme kampe mellem politi og fodboldtilskuere på Helsingborgs hjemmebane Olympia i søndags - kampen blev afbrudt kort før pausen ved meddelelsen om, at en fan havde mistet livet (Foto: AP/Björn Lindgren/TT News Agency).

En 28-årig mand er blevet anholdt for drabet på en 43-årig Djurgården-supporter i forbindelse med søndagens premiererunde i Allsvenskan, hvor Stockholm-klubben var på besøg i Helsingborg.

Svensk politi opererer i første omgang ud fra en teori om, at den nu afdøde 43-årige var et tilfældigt offer for de meget voldsomme gadekampe, som udspillede sig i Helsingborg allerede fra sent lørdag eftermiddag, men på flere svenske hooligan-sites på nettet fremgår det med al tydelighed, at selve optøjerne langt fra opstod tilfældigt. Faktisk var der 'bagt op til' det rene voldsragnarok i ganske lang tid.

Se mere video på localeyes.dk

Se også: Mand anholdt for drab på fodboldfan i HelsingborgSe også: Efter fodbolddrabet i Sverige: Det kan ske i Danmark

- Vi overtager ganske enkelt deres pubber fra morgenstunden. 'Utposten', 'The Headless Swan' og 'Helsing'. Tusindvis af DIF-supportere på plads. Synd for dem, at de skulle rende ind i Djurgården, lød det allerede for tre uger siden på et site dedikeret fans af Stockholm-klubben.

Se også: Dansk Allsvenskan-profil brød sammen efter scoring

Modsvaret kom prompte fra en Helsingborg-fan på det uofficielle klub-site 'Bakgatan'.

- Der er fri jagt, skrev HIF-supporteren, og brød dermed med det uofficielle hooligan-kodeks, der siger, at man ikke angriber 'juletræer' (fans klædt i klubfarver), men udelukkende går efter modstandere med samme voldsdagsorden som en selv.

Se også: Fodbolddrabet: Han var chanceløs efter brutalt flaskeoverfaldSe også: Dansk vagt efter svensk fodbolddrab: SÅ skete det!Blomster til minde om den dræbte fodboldfan (Foto: AP)
Blomster til minde om den dræbte fodboldfan (Foto: AP)


Den svenske avis Expressen har talt med bagmanden bag supporter-sitet 'Bakgatan', Ted Hundborg, som afviser, at publiceringen af de mange, hadske indlæg på hans site, rettet mod og direkte opfordrende til vold mod Djurgården-supportere, var gnisten, som tændte bålet og førte til den 43-årige stockholmers død i søndags.

- Det er synd, at 'Bakgatan' tydeligvis er blevet så forrået, men truslerne er udelukkende et spil mellem supporterne. Siger nogen eksempelvis, at de vil dræbe nogle andre, så handler det ikke om det, men udelukkende om, at provokere hinanden, siger Ted Hundborg.

Se også: Dansker til svensk dødskamp: Alt er kaosSe også: Dræbt fodboldfan var far til fire

SE OGSÅ VIDEO I TOPPEN AF ARTIKLEN

0 kommentarer
Vis kommentarer