Norsk talent kan blive verdens bedste: Debuterede som 15-årig

Strømsgodsets cheftræner, Ronny Deila, er faldet i svime over det norske stortalent Martin Ødegaard

Strømsgodsets cheftræner, Ronny Deila, er ikke bange for at lægge pres på 15-årige Martin Ødegaard, der søndag debuterede som den yngste spiller nogensinde i den norske Tippeliga.

- I mine øjne kan han blive verdens bedste, siger Ronny Deila til den norske avis VG.

- Jeg har aldrig før set så stort et talent i norsk fodbold. Han har potentialet til at gå hele vejen. Martin kan blive så god, som det overhovedet kan lade sig gøre. Talent, forståelse, holdninger, bevægelse. Det er en god kombination.

Ved stillingen 0-0 efter 72 minutters spil blev Martin Ødegaard skiftet ind, og han havde en fod med i begge scoringer, der sikrede de forsvarende norske mestre en 2-0-sejr over Aalesund.

Den 15 år og 118 dage gamle spiller bliver hyppigt sat i forbindelse med europæiske storklubber som Bayern München, Manchester United og Manchester City.

Men stortalentet selv foretrækker at blive i Norge i et par år endnu, og han håber snart at skrive under på en professionel kontrakt med Strømsgodset.

- Det er meget aktuelt. Det er det. Jeg må blot være med i tre kampe, før jeg skal over på en professionel kontrakt. Så det er meget aktuelt., siger Ødegaard til VG.

Han beskriver debuten som en drøm, der gik i opfyldelse.

- Når Godsetunionen (Strømsgodsets fanklub, red.) synger mit navn, smiler jeg bare og har det sjovt.

0 kommentarer
Vis kommentarer