Eks-topdommer: Hjælp Nicki Bille

Han trænger til hjælp i en vanskelig situation, skriver norske Tom Henning Øvrebø i sin klumme om den danske skandaleangriber

- Tænk hvilket forbillede, han bliver, hvis han i tillæg til at være en god fodboldspiller klarer at løse sine personlige udfordringer, skriver tidligere norsk topdommer i sin avisklumme (Foto: Jens Dresling).
- Tænk hvilket forbillede, han bliver, hvis han i tillæg til at være en god fodboldspiller klarer at løse sine personlige udfordringer, skriver tidligere norsk topdommer i sin avisklumme (Foto: Jens Dresling).

Tom Henning Øvrebø kender om nogen til at være i skudlinjen. Måske er det derfor, at den tidligere topdommer, der i 2009 modtog dødstrusler og senere hen indstillede sin karriere efter en Champions League-kamp mellem Chelsea og Barcelona, i sin klumme i norske VG tager Nicki Bille i forsvar.

Det sker, efter at den danske Rosenborg-angriber i påskedagene var i infight med københavnsk politi og nu er sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.

- Bør Nicki Bille nu løses fra sin kontrakt i Rosenborg eller bør Rosenborg lade ham fortsætte? Det er jo ikke første gang, han optræder med denne slags opførsel, og tidligere har Rosenborg gjort det klart, at der ikke er mere plads til slingrekurs i tilfældet Nicki Bille.

Se også: Toprocker støtter Nicki Bille

- Men idrætten skal favne mangfoldighed. Mangfoldighed i etnisk baggrund, mangfoldighed i seksuel orientering og forhåbentlig også mangfoldighed i personlighed og væremåde, skriver Øvrebø i sin klumme.

Den tidligere topdommer mener, det vil være forhastet, hvis Billes arbejdsgiver smider ham på porten for eskapaderne i det københavnske natteliv.

- Jeg ønsker på ingen måde at forsvare det, Nicki Bille gjorde i København. Dumt gjort, og han vil sikkert få en straf, hvis det viser sig, at han har gjort de ting, det påstås, at han har gjort.

- Men i stedet for 'korsfæst, korsfæst' (som jo hører påsken til), er jeg mere tilhænger af at give ham nødvendig støtte og hjælp fremover. Det kan han definitivt trænge til.

Se også: Ven står frem: Pludselig gav de Bille peberspray

- Jeg hverken håber eller tror, at en klub som Rosenborg vælger at smide Bille ud i kulden, skriver Øvrebø, der påpeger, at Rosenborg netop har påtaget sig et ansvar for, at Nicki Bille angiveligt er i gang med at gennemgå et kursus i 'temperamentshåndtering'.

- Det har ikke givet de ønskede resultater endnu, så måske skal der mere til? Og tænk hvilket forbillede han bliver, hvis han i tillæg til at være en god fodboldspiller klarer at løse sine personlige udfordringer!

Tom Henning Øvrebø påpeger, at fodboldhistorien har været fuld af folk, der er anderledes.

Se også: Nicki Billes boss: Jeg mangler overblik

- Googler man for eksempel 'crazy football players' får man 32.300.000 hits. Nogen af navnene, som dukker op, er Mario Balotelli, Eric Cantona, Luis Suárez, og Diego Maradona. Spillere som desværre er kendt for at lave lidt ballade på og udenfor banen, men som også er kendt for at gøre fodbolden til kunst. Og gode kunstnere må vi vel tage vare på? Se bare på Luis Suárez i disse dage!

- Så selv om Nicki Bille ikke er i samme klasse som Suárez og de andre, er han en fyr, som trænger til hjælp i en vanskelig situation. Derfor vælger jeg at sige ja til mangfoldighed og til de, der ligger lidt udenfor vores stereotype forbilleder. Smid dem ikke ud i kulden, fastslår Tom Henning Øvrebø.

0 kommentarer
Vis kommentarer