Ven står frem: Pludselig gav de Bille peberspray

Nicki Billes ven står nu frem og fortæller om den voldsomme episode, der endte med at sende Nicki Bille på politistationen

Nicki Bille (Foto: Lars Poulsen)
Nicki Bille (Foto: Lars Poulsen)

For første gang står et vidne frem, der har set, hvad der skete natten til langfredag, hvor den danske fodboldspiller Nicki Bille blev anholdt og sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, efter han ifølge politirapporten skulle have spyttet i en politibil og bidt en betjent.

Og det er en helt anden version, end det som tidligere har været fremme, som Nicki Billes kammerat Marc Larsen kan fortælle til ugebladet Her&Nu's hjemmeside.

Se også: Medie: Dramatisk video af Billes anholdelseSe også: 'Sandheden om Bille kommer frem'

Han bekræfter, at Bille havde sparket ud efter nogle cykler i frustration over et eller andet, men at der intet var sket. Pludselig kommer en politibil frem og holder helt stille. Ifølge kammeraten havde Bille på dette tidspunkt stillet sig passivt op af en butiksfacade, da de to betjente fløj ud af bilen og over Rosenborg-angriberen:

- På intet tidspunkt råbte de ham an eller prøvede at kommunikere med ham. De løb direkte over og hev fat i ham. Med det samme forsøgte de at få hans arme om på ryggen. De begyndt at trække ham ned ad Antonigade (mod Kristen Bernikowsgade, red.). Det undrede mig, for det var modsat hvor de holdt. Han spurgte flere gange hvad de havde gang i, men de svarede ham ikke og blev bare ved med at hive i hans arme. Da de får begge hans arme om på ryggen, giver de ham pludselig peberspray i ansigtet. To gange. På 10 centimers afstand. Det var for mig at se helt unødvendigt. De havde ham under fuldstændig kontrol, da de sprøjtede peberspray direkte i øjnene på ham, siger Marc Larsen.

Se også: Rosenborg-anfører: Bille skal behandles fairSe også: Rosenborg-boss: Bille-sag må ikke trække i langdrag

Ekstra Bladet har set video

Flere af Billes venner begynder herefter at filme det drama, der udspiller sig i det indre København. Flere gange beder politiet en af Billes venner om at stoppe med at filme, og da denne nægter, sprøjter han peberspray efter ham, fortæller Marc Larsen, der også bekræfter, at Bille flere gange får peberspray.

Ekstra Bladet har set en video af anholdelsen, der stemmer overens med den historie. På videoen ser man, at Bille holder armene i vejret og siger, at han ikke gør noget. På intet tidspunkt kan man høre betjentene sige til Bille, at han skal lægge sig ned.

I stedet forsøger de at tvinge hans arme om på ryggen, inden den mandlige betjent tager fat om Billes hoved. Slutteligt bliver han smidt på jorden med et ordentlig klask, hvorefter betjentene får håndjern på ham, og han bliver sat ind i politibilen.

Flere gange hører man Bille skrige, at det gør ondt. Først i armen, sidenhen at han ikke kan få vejret og slutteligt, da han bliver smidt ned på jorden. Bille beder også hele tiden sin kammerat om at blive ved med at filme. Videoen varer cirka 2.30 minutter, men viser ikke, hvad der sker med Bille, da de har fået ham i håndjern, og altså heller ikke hvad der sker inde i politibilen.

Se også: Bille sigtet for vold mod politietSe også: Rosenborg-legende om Bille: Fyr ham!

Forklaring på spyt

Og det er inde i bilen, at det går helt galt ifølge politirapporten.

Da han kom ind i politibilen, ’snottede/spyttede’ han ifølge rapporten på bagsædet og tørrede derefter sit ansigt af på sædet foran ham. Det fik den ene af betjentene til at skubbe hans ansigt væk, hvilket Bille tydeligvis ikke brød sig om. Han bed nemlig betjenten i armen, hvilket gav ham et overfladisk bidemærke, står der i rapporten.

Men ifølge Marc Larsen kan der være en god forklaring på, at Bille kan have spyttet.

- Vores ven, der også havde fået peberspray, men dog på lang afstand, kastede slim op, spyttede og måtte sidde ned fordi han var så dårlig. Af tre omgange var han ved at kaste op. Vi måtte købe kildevand og rense hans øjne med. Nicki havde fået to gange peberspray lige i ansigtet. På intet tidspunkt så jeg politiet tilbyde Nicki nogen form for hjælp. Så skulle han havde spyttet eller andet inde i bilen, så forstår jeg det godt. Han sagde allerede inden han kom ind i bilen, at han ikke kunne få vejret, siger han til Her&Nu.

Marc Larsen står frem, fordi han ønsker et mere nuanceret billede af, hvad der skete den aften.

God snak med Bille
I Billes norske klub Rosenborg har man haft en samtale med hovedpersonen, men man vil ikke melde noget ud endnu. Til Trondheim-avisen Adressa.no siger organisationschef i klubben Trond Alstad:

- Det var en god samtale. Han forklarede sig godt. Det var en god snak.

- Nu må vi fordøje oplysningerne og prøve at få lidt luft til hovedet. Vi kommer ikke til at træffe en beslutning i aften (i går, red.), siger Alstad.

Se også: Nicki Billes boss: Jeg mangler overblik

0 kommentarer
Vis kommentarer