Sprogforvirring: Nicki Bille ikke tiltalt - endnu

Norsk avis fik på grund af sprogbøffer sendt Nicki Bille for dommeren - politiets jurister regner med afklaring inden for få dage

Nicki Bille har ikke fået beskeden endnu, men tiltalen bliver forkyndt snarest muligt - og så skal han stilles for retten i København. (Foto: Lars Poulsen)
Nicki Bille har ikke fået beskeden endnu, men tiltalen bliver forkyndt snarest muligt - og så skal han stilles for retten i København. (Foto: Lars Poulsen)

Nicki Bille er vant til dommere. Inden længe bliver det dog en helt anden af slagsen, den 26-årige angriber ryger i juridisk clinch med.

Faktisk fik norske Dagbladet på grund af sproglige misforståelser sendt Rosenborg-angriberen i retten allerede her i formiddag. Men der er altså fortsat ikke taget stilling til, om der skal rejses tiltale mod den danske bomber på den norske vestkyst.

- Jeg forsøgte at forklare den norske journalist, hvad der ville ske, HVIS der bliver rejst tiltale mod Nicki Bille. Det førte uheldigvis til flere misforståelser, forklarer pressekontakt ved Københavns Politi, Sebastian Richardsen.

Det korte af det lange er:

Se også: Bille sigtet for vold mod politiet

- Statsadvokaten har haft sagen til vurdering og sender den retur til vore jurister. Derefter bliver der taget stilling til, om der skal rejses tiltale. Det vil formentlig ske inden for få dage, siger Sebastian Richardsen.

Han bekræfter, at tiltalen i givet fald vil gå på straffelovens paragraf 119, der omhandler vold mod tjenestemand i funktion.

Nicki Bille blev i påsken blev taget af politiet i København, da han i et uforklarligt raseri-anfald var i gang med at tackle et cykelstativ og en P-stander i det centrale København. Efterfølgende kom det til klammeri i en politibil, hvor en betjent muligvis blev bidt.

Nicki Bille har hele tiden nægtet sig skyldig, men anerkender, at han havde indtaget alkohol forud for epiosden, der fandt sted sent natten til langfredag.

Se også: Klar melding til Bendtner og co.: Slut med sprut

Hvis Nicki Bille bliver tiltalt, skal anklagen forkyndes direkte for ham.

- Der er visse udfordringer i det i og med, han har adresse i Norge, men det bliver i givet fald ikke noget stort problem, siger Sebastian Richardsen.

Nicki Bille reddede i første omgang jobbet i Rosenborg, hvor han bl.a. er blevet idømt totalt alkoholforbud og skal udføre samfundstjeneste. Spørgsmålet er, hvad klubben vil gøre, hvis danskeren bliver dømt.

Da Ekstra Bladet kunne afsløre, at Nicki Bille var blevet sigtet af politiet, forelagde vi sigtelsen for en lektor i strafferet, der gav sit bud på, hvilken straf Nicki Bille kunne forvente.

- Mit bud er, at man i sådan en sag får en straf på mellem 40 og 60 dage. Det, der bliver det afgørende, er, om det bliver betinget eller ej, sagde lektor i strafferet Trine Baumback fra Københavns Univeristet, hvor hun understregede, at hun udtalte sig generelt om paragraf 119-sager og ikke udtalte sig om den konkrete sag.

Hun tilføjede endvidere:

- Det, der taler for en betinget dom i en sådan sag er, at det er første gang, han er anklaget for så hård en forseelse. Derudover har han også gang i en velfungerende karriere, hvilket også tæller med, sagde hun og fortalte, at der alligevel er en stor risiko for, at han må ind at brumme i Hotel Gitterly

- Det, der taler for ubetinget fængsel i en sådan sag, er, at det netop er vold mod tjenestemand i funktion, som er noget retsvæsnet er ret trætte af, fortalte Trine Baumbach og fortsatte:

- Men man skal være heldig, hvis man slipper med betinget fængsel. Det ligger på vippen, jeg er ikke supersikker på, om det er til betinget eller ubetinget, sagde Trine Baumbach.

I Rosenborg pointerer de kraftigt, at de ikke vil straffe Nicki Bille yderligere såfremt, at han bliver tiltalt. Det er den eventuelle retssag, der er afgørende for, om der skal ske yderligere sanktioner.

- Vi afventer retssagen, så må vi sætte os og vurdere på ny. Alle er uskyldige til det modsatte er bevist, siger organisationschef i Rosenborg Trond Alstad til avisen Trønder-Avisa

0 kommentarer
Vis kommentarer