Danskere redder livet i Tippeligaen

Danskerne Steffen Ernemann og Claes Kronberg fra Sarpsborg 08 vandt retten til at forblive i den bedste norske række efter sejr over Ranheim

Steffen Ernemann ses her i en tidligere optræden for Esbjerg. I dag er han tilknyttet Sarpsborg 08 i Norge. (Arkivfoto: Gregers Tycho)
Steffen Ernemann ses her i en tidligere optræden for Esbjerg. I dag er han tilknyttet Sarpsborg 08 i Norge. (Arkivfoto: Gregers Tycho)

Det havde næsten ikke været til at bære for Sarpsborg 08, hvis klubben skulle afslutte denne sæson med at forlade Tippeligaen.

Ikke at det havde været en skandale eller opsigtsvækkende på nogen måde.

Den lille klub har i hele sæsonen kæmpet en hård kamp i bunden af ligaen, og mandskabet, der tæller danske Steffen Ernemann og Claes Kronberg, var på forhånd spået som en af favoritterne til at ende under nedrykningsstregen. Men det havde alligevel været en hård skæbne.

Se også: David Nielsen på plads i Strømsgodset

Årsagen her til skal finder man ved at gå en lille uge tilbage i tiden. Forrige søndag spillede Sarpsborg 08 sæsonens sidste ligakamp ude mod Viking Stavanger, og her gik det længe godt for de undertippede gæster.

Danskernes mandskab førte med 1-0, da de 90 minutter var rundet, og det resultat ville lige akkurat være nok til at holde klubben i den bedste række.

Se også: Skadet Nicki Bille risikerer flere måneders pause

Men i overtiden scorede Viking to gange, og det betød, at Sarpsborg 08 måtte ud i en direkte duel over to kampe mod Ranheim, hvor den samlede vinder ville blive det 16. og sidste hold, der vil være at finde i Tippeligaen den kommende sæson.

Ranheim, der havde kvalificeret sig til duellen efter slutspil i den næstbedste række, lagde onsdag ud på udebane, hvor holdet måtte se sig slået med 1-0.

Se også: Rosenborg må nøjes med sølvmedaljerne

Anden del af dysten blev så spillet lørdag eftermiddag, og her lykkedes det igen for Ernemann og Co. at triumfere.

Gæsterne vandt med 2-0 og er dermed sikker på en ny omgang i den bedste norske fodboldrække efter en samlet sejr på 3-0.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere