Zlatan planlagde 'kvinde-angreb' for en måned siden

Zlatan er kommet i strid modvind i Sverige efter sit angreb på kvindefodbolden - men angrebet var ikke ugennemtænkt

Zlatan Ibrahimovic er kommet i modvind hjemme i Sverige (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic er kommet i modvind hjemme i Sverige (Foto: AP)

Zlatan vil ikke sammenlignes med kvindelige fodboldspillere. Og Zlatan forstår ikke, hvorfor herre- og kvindefodbold skal sidestilles.

Det skal man passe på med, for så får man næsten en halv nation på nakken. Og så hjælper det ikke noget, at man er en af verdens i særklasse bedste fodboldspillere. Det må den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic således også erfare, efter han nok engang har stukket den store snude lidt for langt frem, med en lidt for kæk kommentar.

- Den diskussion, der foregår omkring det svenske fodboldforbunds vurdering af præstationer inden for herre- og damefodbold, er en dårlig vits, sagde Ibrahimovic til avisen Expressen i et stort interview juledag.

- Ude i Europa bliver jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige bliver jeg sammenlignet med kvindelige fodboldspillere. Skal jeg skamme mig over at være svensk fodboldspiller, spørger Paris Saint-Germain-stjernen.

Se også: Zlatan: En vits at sammenligne mig med damespillereSe også: Svenskerne skælder ud på Zlatan

Ibrahimovic mener heller ikke, at det svenske fodboldforbund gjorde noget forkert, da man i november under den svenske fodboldgalla gav Anders Svensson en bil for at slå landskampsrekorden hos herrerne, mens Therese Sjögran - der har spillet flere landskampe end Svensson - ikke fik nogen bil.

Det er disse udtalelser, der har fået nationalhelten til at komme i modvind med julestormstyrke. Men tror man, at det er sagt i et spontant Zlatan-øjeblik, som nogle af de ellers tidligere geniale og legendariske citater fra PSG-spilleren, så tro om igen.

Der kommer mange ornde og skøre ord ud af Zlatans mundtøj. Og det er til stor underholdning for mange. (AP/Claudio Bresciani) Sport og Spil De zlataniske vers: 26 vilde Zlatan-citater

Ibrahimovic havde allerede forberedt svadaen, da han sammen med resten af Sverige forberedte sig på de vigtige VM-kvalifikationskampe mod Portugal tilbage i november. Det skriver Aftonbladet.se. Det var nemlig her, den føromtalte fodboldgalla fandt sted. Dengang svarede Zlatan til spørgsmålet om, hvorvidt det var i orden, at Sjögran ikke fik en bil:

- Om hun fortjener en bil? Muligvis skulle hun have en bil. Absolut. Ja, jeg svarer ja til det spørgsmål.

Men i interviewet med Expressen forklarer Zlatan, at han slet ikke vidste, hvad han svarede ja til. Han vidste ikke, hvilken rekord Sjögran havde slået. Derfor svarede han ja for en sikkerheds skyld.

Men da Zlatan først fik sat sig ind i emnet, havde han en helt anden holdning. Det erfarer Aftonbladet via kilder på landsholdet og i det svenske fodboldforbund. Og så gik Zlatan i gang med at forberede et nyt svar. Denne gang mente han det stik modsatte.

Men fodbold-Sverige havde fokus på VM-kvalkampene og ikke, hvad Zlatan nu mente om sagen, der endte med at, Therese Sjögran fik en bil af sin sponsor i stedet for at fodboldforbundet. Der var aldrig nogen, der spurgte.

Derfor var der først, da Expressen stillede spørgsmålet i forbindelse med deres store juleinterview, at Zlatan fik muligheden for at komme med sit svar. Og igen lave overskrifter. Og skabe debat i hjemlandet.

Se også: Zlatan: En vits at sammenligne mig med damespillereDer kommer mange ornde og skøre ord ud af Zlatans mundtøj. Og det er til stor underholdning for mange. (AP/Claudio Bresciani) Sport og Spil De zlataniske vers: 26 vilde Zlatan-citater

0 kommentarer
Vis kommentarer