Avis med nye afsløringer om fyret dansker

Ifølge det svenske fodboldmedie Fotbolldirekt så var Jakob Michelsen kommet i alvorlig modvind blandt spillerne i sin nu forhenværende klub Hammarby

MIchelsen var kommet i unåde hos flere spillere, der fandt hans ledelsesstil alt, alt for hård. Foto: All Over Press
MIchelsen var kommet i unåde hos flere spillere, der fandt hans ledelsesstil alt, alt for hård. Foto: All Over Press

Han er blevet hyldet i hele Fodbold-Danmark, efter han førte SønderjyskE til et sensationelt sæt sølvmedaljer og europæisk deltagelse.

Naturligvis rakte Michelsens lyst til at prøve sig selv af til mere end 'blot' SønderjyskE, og nye udfordringer fandt han i den svenske Allsvenskan-klub Hammarby.

Men bare et år senere er 'Mini Mourinhos' stjerne falmet i høj grad, efter han blev sparket ud af den svenske klub ovenpå en sæson, som ikke gik som håbet.

I første omgang gik snakken på, at Jakob Michelsen blev offeret i en intern magtkamp med den svenske klubs sportschef Jesper Jansson, men det har Hammarby selv afvist.

Nu kommer det svenske fodboldmedie Fotbolldirekt så med nye, afslørende oplysninger om danskerens fyring. Mediet har snakket med flere kilder, der fortæller historien om, at danskeren havde gjort sig grundigt upopulær både hos ledelsen, men så sandelig også i spillertruppen hvor hans stil blev vurderet til at være alt, alt for hård.

I starten blev danskeren ellers rost for sin kontante stil, hvor han ikke pakkede tingene ind, men ifølge Fotbolldirekts kilder blev den stil efterhånden opfattet som mobning af flere unavngivne spillere.

Spillerne, der befandt sig i periferien af førsteholdet, fik ifølge kilderne en hård medfart, og særligt en ung spiller blev kritiseret så meget, at mange spillere opfattede det som systematisk mobning af det unge talent.

Det tog overhånd en aften, hvor holdet fejrede sejren i lokalbraget mod Djurgården, hvor Michelsen angiveligt skulle have hevet spilleren til side og skreget sådan af ham, at han begyndte at græde.

Fotbolldirekt nævner flere episoder, hvor træneren gik over stregen. Sådan blev det i hvert fald opfattet i truppen, hvor flere og flere fik for meget af hans kontante ledelsesstil.

Foto: All Over
Foto: All Over

Det var dog ikke alle spillere, der var imod Michelsen, fortæller Fotbolldirekt. Flere var på den fyrede danskers side, og derfor skulle hans dårlige forhold til en større del af truppen ikke være det, der endte med en fyring i Hammarby.

En af Michelsens støtter var en af klubbens danske spillere Bjørn Paulsen, som bakkede op om sin danske træner og udtrykte overraskelse over fyringen. Han følte sig sikker på, Michelsen snart ville få en ny klub at stå i spidsen for

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at han får problemer med at finde en ny klub. Han er en hamrende dygtig træner, og han er ung. Alt skal nok gå fint for Jakob, lød det fra Bjørn Paulsen.

Klubbens administrerende direktør Henrik Kindlund bekræfter over for det svenske medie, at der har været en episode, som dog er blevet behandlet internt i klubben.

Jakob Michelsen har ikke ønsket at kommentere Fotbolldirekts historie.

Strides om alt: Dansker presset af magtkamp

Svensk ekspert efter dansker-fyring: 'Latterligt bare at give træneren et år'

Stjernen hylder dansker-fyring: Klubben viser 'pungkulor'

Slagtet i magtkamp: Derfor blev dansker fyret

Efter Jakob Michelsen-fyring: Assistenten får jobbet