Begriber ikke nederlag: Rosenborg og Bendtner sables ned efter chokresultat

Nicklas Bendtner og holdkammeraterne får hård medfart i den lokale presse, efter at Rosenborg tirsdag led sæsonens første nederlag

Bendtners jubel i Rosenborgs omklædningsrum har udviklet sig siden første sejr. Mod Tromsø blev det dog til nederlag hjemme på Lerkendal.

Kjetil Kroksæter lægger ingen fingre i mellem, når han analyserer Rosenborgs nederlag til Tromsø.  

Fodboldkommentatoren hos Adresseavisen kan simpelthen ikke få mestrenes 1-2-nederlag tirsdag aften til at give mening.

- Der findes mindst 11 gode grunde til, at Rosenborg ikke skal tabe til Tromsø. I hvert fald ikke på Lerkendal. Og slet ikke på fodboldens nationaldag, skriver Kroksæter.

Referencen er naturligvis til de 11 startende spillere på Rosenborg-mandskabet, der tæller flere landsholdsprofiler og på papiret burde overstråle Tromsø. Før tirsdagens triumf havde gæsterne ikke vundet på Lerkendal i ni år.

Men den negative stime er brudt nu. For Rosenborg formåede ikke at leve op til favoritværdigheden. Ikke mindst fordi at flere spillere ikke præsterede på forventet niveau. Det afspejler sig i hvert fald tydeligt i karaktererne, når det lokale medie fælder dom over mestrene.

Specielt Nicklas Bendtner får her en hård medfart, og med et 3-tal på en skala fra 1-10 er han en af de Rosenborg-spillere, der scorer lavest. Samme vurdering får tre af angriberens holdkammerater.

- Viste igen glimt af klasse, men leverede både gode berøringer og sjuskede afleveringer i det samlede billede. Han blev sjældent observeret i lovende situationer foran mål, lyder dommen over Bendtner i Adresseavisen.

Bendtner fik karakteren 3 på en skala fra 1-10 for sin præstation i nederlaget til Tromsø. Foto: Stine Tidsvilde
Bendtner fik karakteren 3 på en skala fra 1-10 for sin præstation i nederlaget til Tromsø. Foto: Stine Tidsvilde

Den danske bomber måtte gå fra opgøret uden at markere sig med en scoring, og dermed er den forhenværende landsholdsspillers total i Norge stadig på tre fuldtræffere. Ni runder inde i sæsonen.

Det efterlader Bendtner på en foreløbig 10. plads på topscorerlisten i Eliteserien. En placering han i øvrigt deler med landsmændene Matti Lund Nielsen og Frederik Gytkjær.

Højere oppe i topscorer-tabellen findes andre danske navne.  Den tidligere Horsens-spiller Tonny Brochmann, som nu er i Stabæk, samt Patrick Mortensen, der tørner ud for Sarpsborg, har begge lavet fem mål.

Forventningerne til Bendtner har været enorme efter skiftet fra Nottingham Forest, og forud for sæsonen stod eksperter i kø for hylde danskerens ankomst.

- Man kan kun applaudere. Dette bliver Eliteseriens klart største profil og en storfavorit til topscorertitlen, lød det fra TV 2 Norges fodboldekspert Jesper Mathisen.

Men her – knap en tredjedel gennem sæsonen – har Bendtner endnu ikke vist sig som den store åbenbaring. Og selv om Rosenborg er i front af ligaen og har kurs mod endnu et mesterskab, har der været kritik af angriberen, som ikke ligefrem får æren for den foreløbige førsteplads.

Senest var den norske forfatter og bestyrelsesmedlem i Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, ude med den verbale rive i forhold til den 29-årige dansker.

- Han scorede et fantastisk mål imod Sarpsborg og et hovedstød imod Odd, men han ligner på ingen måde den bedste angriber i norsk fodbold – langt fra, fortalte Jensen.

Bendtners næste opgave for Rosenborg bliver lørdagens opgør mod Lillestrøm, der ligesom kampen mod Tromsø også afvikles på Lerkendal.

Og der er stadig grobund for personlig succes til danskeren. I hvert fald hvis man spørger Adresseavisens Kjetil Kroksæter. Han afslutter således sin analyse af nederlaget med følgende ord:

- Rosenborg kan mønstre Eliteseriens klart bedste mandskab, men udfordringen er at skabe et godt kollektiv af alle landsholdsspillerne. Først der kommer Nicklas Bendtner til sin ret.

Bendtner-mani i Norge:

Skandinavien Kæmpe tackling til Bendtner: 'Doven og uengageret'

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Nicklas Bendtner og Rosenborg var storfavoritter men tabte på hjemmebane. Foto: Tariq Mikkel Khan Intl. fodbold Dansk succes men begmand til Bendtner

Nicklas Bendtner i hastigt trav sammen med spillerkoordinator Harald Pedersen. Danskeren har netop spist 'lunsj' i 'familjerestauranten' under tribunen. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport Ekstra Bladet i Trondheim: Her er Bendtners nye liv