Bekræfter kontroversielt skifte: Henter dansker fra konkurrent

Søren Rieks skifter fra IFK Göteborg til Malmö FF. Han har fået en tre år lang kontrakt

Søren Rieks er ny mand i Malmö. Foto: Malmö FF
Søren Rieks er ny mand i Malmö. Foto: Malmö FF

Når IFK Göteborg og Malmö FF spiller mod hinanden, kalder de det i Sverige forMesta mästarmötet. Det er de to klubber, der har vundet flest mesterskaber, og der hersker således en historisk rivalisering mellem holdene.

Derfor er det en kende kontroversielt, når spillere skifter direkte fra den ene klub til den anden. Det er ikke desto mindre, hvad Søren Rieks netop har gjort. Til nytår udløb hans kontrakt med IFK, og fredag middag har Malmö præsenteret den tidligere Superliga-profil som ny mand i truppen.

Det sker på klubbens Twitter-profil.


Rieks var i IFK Göteborg i tre et halvt år og var gennem hele sit ophold i klubben en profil. Skiftet lidt længere sydpå er ikke kun overraskende på grund af rivaliseringen, men også fordi der var interesse fra udlandet. I mesterklubben er de godt tilfredse med skiftet.

- Det er en hurtig og stærk spiller med meget energi. Han er farlig fremad, leverer både mål og assists og kan bruges på de fleste offensive pladser. Hans rutine fra både Allsvenskan og internationalt tror vi, at vi kommer til at drage stor nytte af, siger sportschef Daniel Andersson til klubbens hjemmeside.

- Rent sportsligt er det svært at finde noget bedre i Skandinavien. Under mine år i Sverige har MFF ligget i toppen, spillet europæisk og næsten altid vundet titlerne. Man har været lidt misundelig. Jeg håber at kunne fortsætte traditionen med at vinde mesterskaber og desuden opnå kvalifikation til Champions League, siger Søren Rieks.

Den 30-årige offensivspiller har fået en kontrakt med Malmö til udgangen af 2020, og han vil bære nummer 5.

Lindsey Vonn føler sig krænket og forstår ikke, hvorfor nogen vil lække hendes nøgenbilleder. Foto: All Over Skisport - 12. jan. 2018 - kl. 08:13 Nøgenbilleder lækket: 'Det mest pinlige i verden'

Se også: Kæmpe pengespild: Hvert mål kostede 70 millioner

Jan Mølby (tredje fra venstre) vandt FA Cuppen i 1986 og 1992. Foto: All Over Press Sport og Spil Liverpools berømte dansker: Det betyder virkelig noget!

Se også: Utilfreds med spilletid - og problemer i FCK

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen