Bendtner accepterer straf: Her er hans muligheder

Nicklas Bendtner har accepteret 50 dages fængsel, men han kan slippe med fodlænke i eget hjem - hvis han opfylder en række krav

Nicklas Bendtner kan med lidt god vilje fra Rosenborg afsone sine 50 dages fængsel i sin lejlighed i København. Foto: Mogens Flindt
Nicklas Bendtner kan med lidt god vilje fra Rosenborg afsone sine 50 dages fængsel i sin lejlighed i København. Foto: Mogens Flindt
Følg Fodbold

Fængsel eller fodlænke.

Det er i grove træk de muligheder, Nicklas Bendtner skal overveje, efter at han og forsvarer Anders Németh onsdag valgte at droppe anken af de 50 dages ubetinget fængsel, han blev idømt 2. november i Københavns Byret for vold mod en taxachauffør.

For selv om dommen - der altså nu står ved magt, efter at også Statsanklageren frafaldt sin modanke - lyder på  'fængsel', er det i Danmark muligt at afsone i eget hjem, hvis afsoningen er kortere end seks måneder.

- Det er jo et valg, den dømte skal foretage. Vil han i fængsel, eller vil han afsone med fodlænke. Men der gælder så en række forhold, der skal opfyldes, hvis det skal lade sig gøre, siger Sabrina Ejstrup Vig, der er pressekonsulent i Kriminalforsorgen.

Det er Kriminalforsorgen, der fører tilsyn med en indsat i fodlænke - derfor kan det ikke ske i udlandet. Bendtner er altså derfor nødt til at komme til Danmark i de 50 dage, hvilket formentlig ikke er noget problem.

Sæsonen i Norge er overstået, og da næste sæson af Eliteserien først bliver åbnet 31. marts, er der gode muligheder for, at Nicklas Bendtner kan afsone i sin lejlighed i København, da eksekveringen af straffen typisk sker 'hurtigst muligt'

Men alligevel er det ikke helt enkelt at slippe for at ruske tremmer.

- Det er ikke bare noget, man gør. Man skal være særligt egnet og opfylde forskellige krav. Men det er individuelt fra person til person. Man skal kunne overholde de vilkår, der er. Med fast bopæl for eksempel.

- Det er samlet vurdering af de forskellige ting, siger Sabrina Ejstrup Vig.

Det kræver eksempelvis, at Bendtner findes egnet til afsoning i eget hjem, og at hans arbejdsgiver, Rosenborg, accepterer og samarbejder om, at den danske angriber i perioden får meget strikse regler for, hvornår han må forlade sin bopæl.

Desuden er det et ufravigeligt krav, at den dømte i hele perioden ikke indtager alkohol eller andre euforiserende midler og hele tiden kan modtage uanmeldt inspektion fra Kriminalforsorgen.

Men mon ikke Nicklas Bendtner er motiveret for at leve op til de krav? Ellers kan han jo - som i et andet Matador-spil - vælge at gå direkte i fængsel.

Overraskende udvikling: Bendtner accepterer fængselsdom

Rosenborgs fan-formand: Der er dem, der gerne vil af med Bendtner

Bendtner bomber banken: Tjener voldsom millionhyre i Norge

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind