Bendtner & co. vader i succes - millionerne vælter ind

Rosenborg har omsat for 138 millioner norske kroner mere, end den norske klub havde budgetteret med

Pengene vælter ind - både til Rosenborg og Bendtner. Foto: All Over Press
Pengene vælter ind - både til Rosenborg og Bendtner. Foto: All Over Press

Det er ingen overdrivelse at påstå, at Nicklas Bendtner havde et fremragende første år i Rosenborg.

Den danske angriber kan med glæde se tilbage på en debutsæson med mesterskab, topscorerpris og deltagelse i europæisk gruppespil, og netop den store sportslige succes kan aflæses direkte i regnskabet hos den norske klub.

Ifølge den norske avis VG havde Rosenborg i 2017 en omsætning på imponerende 300 millioner norske kroner svarende til godt og vel 230 millioner danske kroner.

Overraskende Europa League-deltagelse
Det skyldes blandt andet den overraskende sejr over Ajax i kvalifikation til Europa Leagues gruppespil. Nicklas Bendtner leverede ved den lejlighed kampens første scoring, da Rosenborg cementerede kvalifikationen med en 3-2-sejr hjemme på Lerkendal efter en smal sejr i Amsterdam.

Omsætningen er 60 millioner kroner højere end i 2016 og sikrer klubben et overskud før skat på 48,5 millioner norske kroner.

Tove Moe Dyrhaug, der er daglig leder i Rosenborg, understreger da også, at Bendtners og holdkammeraternes indsats på banen giver udslag på bankkontoen.

- Det er en historisk høj omsætning, og resultatet er godt. Det viser, at klubben drives godt, og har gode billet-, medie-, og sponsorindtægter – og gør det godt sportsligt, siger Tove Moe Dyrhaug.

Bedst lønnet
Hun forklarer desuden, at klubben blot havde budgetteret noget konservativt med en andenplads i Eliteserien og en enkelt kvalifikationskamp til Europa League, så Bendtners 19 kasser i den hjemlige liga og bidraget i Europa har derfor været med til at skæppe overraskende godt i kassen i Rosenborg.

Nicklas Bendtner skiftede fra engelske Nottingham Forest til Rosenborg i marts sidste år, hvor Ekstra Bladet kunne afsløre, at danskeren hæver godt og vel fire millioner om året i løn inklusiv det engangsbeløb, han fik i forbindelse med klubskiftet.

Rosenborgs sportslige succes dog også lunet godt hos Bendtner personligt, da han ifølge Ekstra Bladets oplysninger har krav på bonus i forbindelse med blandt andet mesterskab til den norske klub.

Bendtner er dermed den bedst betalte i Rosenborg, der dog tydeligvis får butikken til at løbe fornuftigt rundt trods udskrivningerne til den danske topscorer. 

Nicklas Bendtner er ikke kendt af alle. Foto: AP Skandinavien Kort samtale: Rival har aldrig hørt om Nicklas Bendtner

FC Midtjylland Ham skal FCM takke: Sådan solgte landstræner guldfuglen

Ekstra Bladet viser dig alle landsholdsspillernes lønninger. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne

16 kommentarer
Vis kommentarer