Bendtner-effekten: Interessen i Norge er eksploderet!

VG's dækning af norsk fodbold er eksploderet i sidevisninger - Mere end 430 procent højere end samme tidspunkt sidste år

Folk elsker Bendtner. Eller i hvert fald at læse om ham i Norge. Foto: Digitalsport
Folk elsker Bendtner. Eller i hvert fald at læse om ham i Norge. Foto: Digitalsport

Der er god grund til at juble hos den norske avis VG, der runder en fremragende milepæl i disse dage i forbindelse med kampene fra den bedste norske række, Eliteserien.

100 millioner sidevisninger runder VG nemlig på deres dækning af norsk fodbold i år. Det fortæller medier24.no.

En jublende sportschef på VG fortæller, at interessen for norsk fodbold på VG aldrig har været større.

Og en del tyder på, at en vis dansker har en stor del i avisens massive fremgang.

- Artikler om Nicklas Bendtner er blevet læst over 1,5 millioner gange, noget, som siger mig, at norsk fodbold skriger efter stærke profiler, lyder det fra Øyvind Brenne.

Før denne sæson, der blev skudt i gang i april, satsede VG også større på egen dækning af den bedste norske række. De så potentialet for at løfte dækningen, og læsertallene fortæller, at det har været en succes.

- Med en procentvis forøgelse på 430 i forhold til samme tid sidste år, konkluderer vi foreløbig, at satsningen har været en succes, fortæller sportschefen.

Selvom Nicklas Bendtner naturligvis ikke kan tilskrives hele æren, så er der ingen tvivl om, at den danske angribers ankomst til Rosenborg har gjort en masse for norsk fodbold.

Interessen er kolossal for danskeren - ikke kun i vores egen hjemlige andedam - og mon ikke, at en mediechef eller to har slikket sig om munden, da de hørte om danskerens skifte til Rosenborg.

For den norske dækning af Norges bedste fodboldrække har nydt godt af danskeren og hans kontroversielle fortid. Bendtner er også 'hot stuff' nord for Danmark.

På banen har Bendtner ikke haft samme effekt endnu. Han står foreløbig 'blot' noteret for tre mål i bedste række. Rosenborg indtager dog - ikke overraskende - alligevel førstepladsen i den bedste række.

Foto: Stine Tidsvilde Skandinavien Begriber ikke nederlag: Rosenborg og Bendtner sables ned efter chokresultat

Nicklas Bendtner og Rosenborg var storfavoritter men tabte på hjemmebane. Foto: Tariq Mikkel Khan Intl. fodbold Dansk succes men begmand til Bendtner

Tonny Brochmann (til højre) har scoret fem kasser i Eliteserien - to kasser mere end Bendtner. Foto: Digitalsport Skandinavien Danske Tonny scorer mere end Bendtner: 'Han har jo underpræsteret'