Bendtner får massiv kritik: Nu kommer de ham til undsætning

Nicklas Bendtner har endnu ikke sat det ventede aftryk på norsk fodbold, men to norske eksperter kommer nu danskeren til undsætning

Rosenborgs danske angribeses Nicklas Bendtner gik søndag nok engang fra banen i Norge uden at sætte det store aftryk på begivenhederne, da Rosenborg skuffende måtte lade sig nøje med 1-1 ude mod Vålerenga.

Altså lige ud over at svinge en albue i baghovedet på Vålerengas Jonatan Tollås Nation:

Frustreret Bendtner svinger albuen i skuffelse

Rosenborg har nu ikke vundet sine seneste fire ligakampe, og med fire mål i 11 kampe har Nicklas Bendtner bidraget med et skuffende scoringssnit på 0,36 pr. kamp i Eliteserien. Danskerens ringe statistik og skuffende spil har fået flere norske kritikere på banen, men nu tager to norske eksperter bladet fra munden og nuancerer kritikken mod den danske syndebuk.

- Det, som har været godt ved Bendtner, er rapporterne om, hvordan hans rolle er i omklædningsrummet. Det er tydeligt, han arbejder hårdt og har fokus på at få sin karriere på skinner igen, men på banen er der ikke meget at prale af. Fire mål i 11 kampe er ikke mere end det absolut minimale, siger TV 2-ekspert Jesper Mathisen til Dagbladet, og fortsætter:

- Hvis nu Rosenborg-holdet havde været på sin vanlige niveau, havde Bendtner passet bedre ind. Lige nu er der ikke de samme relationer på holdet, som der plejer. Det lider Bendtner også under. Mange Rosenborg-spillere ser tunge ud. Kollektivet svigter. Reelt er Tore Reginiussen den eneste RBK-spiller, der har leveret stabilt, siger Jesper Mathisen.

Ingen bolde at arbejde med
Forventningerne i Norge var høje til den forhenværende danske landsholdsangriber, da han landede i Trondheim inden sæsonstarten. Med sig har Bendtner sit cv fra bl.a. Arsenal, Juventus og Wolfsburg, og derfor har de norske eksperter sat næsen op efter flere mål og flere afgørende aktioner fra danskeren.

TV2Norge-ekspert Kjetil Rekdal har flere gange været efter Nicklas Bendtner, og i forbindelse med Vålerenga-skuffelsen søndag udtalte Rekdal, at Bendtner var alt for lidt bevægelig på toppen, og at han ikke var Rosenborgs vanlige, aggressive førsteforsvarer, som eksempelvis Alexander Søderlund og Christian Gytkjær har været det tidligere.

Den kritik mener Vidar Riseth, tidligere Rosenborg-spiller og landsholdsspiller, er forfejlet.

- Problemet er, at spillet går alt for langsomt i længderetningen. Modstanderen får god tid til at etablere sig i forsvaret, og Rosenborg kommer ikke nok over kanterne. Rosenborg købte Bendtner for at kunne slå masser af bolde i boksen, men de bolde får han ikke at arbejde med p.t., siger Vidar Riseth, der i dag er sponsorchef i Rema 1000, og konkluderer:

- Bendtner er ikke hurtig, og han er ingen bagrumsspiller. Han er god i boksen, og der skal han have boldene. Rosenborg vidste præcis, hvad de fik, da de hentede Bendtner, lyder forsvaret fra Riseth.

Skal sparke Rosenborg i Europa
Både Jesper Mathisen og Vidar Riseth mener, det er alt for tidligt at fælde dom over den danske spydspids i Rosenborg. De første konklusioner kan først drages, når Rosenborg tager hul på Champions League-kvalifikationen, hvor Bendtner-indkøbet i sin tid signalerede, at nordmændene ville strække sig langt for at komme i det fine selskab.

Hvis det lykkes Nicklas Bendtner at sparke Rosenborg i Champions League, vil han straks blive stemplet som en succes, mens hvis de norske mestre med den danske enfant terrible fejler, vil bygen af negative historier begynde at tage til, siger Jesper Mathisen:

- Det er meget nemt at bruge Bendtner som et symbol på det skuffende Rosenborg-spil allerede nu. Men det er kollektivet, som ikke fungerer. RBK må tage sin del af skylden. Bendtner har ikke været skarp, men om tre-fire uger kan tingene se helt anderledes ud. Meget afhænger af, om Rosenborg når i Champions League eller Europa League-gruppespillet.

40-året for Allans triumf: Rygskade tæt på at ødelægge alt for mig

Holdkammerat er bedre: Men Bendtner for dyr at bænke

Hareide regner med Bendtner: Han er snart i topform

Hareide dropper Bendtner: Derfor er stjernen stadig ude i kulden

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter