Bendtner undrer sig: - Jeg synes, det er latterligt

Nicklas Bendtner er ikke tilfreds med, at kunstgræss er så udbredt, som det er i Norge

Bendtner mener, han har bevist nok over for den danske landstræner.
Følg Fodbold

10 af 16 baner i Eliteserien har kunstgræs, og det er Rosenborgs danske stjerne Nicklas Bendtner langt fra begejstret over.

- I starten forstod jeg ikke, hvorfor vi spiller fodbold på kunstgræs. Jeg synes, det er latterligt, siger Bendtner ifølge norske Dagbladet.

Et af de helt store problemer er, at spillerne ofte skifter mellem at spille på naturgræs og kunstgræs, hvilket er en stor udfordring, ligesom det kan mærkes på kroppen.

- Jeg forstår ikke, at det er tilladt.

Artiklen fortsætter under billedet

Nicklas Bendtner på kunstgræsbanen i Bodø/Glimt. Den danske angriber mener ikke, at underlaget egner sig til fodbold. Foto: All Over Press
Nicklas Bendtner på kunstgræsbanen i Bodø/Glimt. Den danske angriber mener ikke, at underlaget egner sig til fodbold. Foto: All Over Press
 

- I stedet burde sæsonen udsættes, og så kan man spille så tidligt som muligt, når det går an at spille på græs. Fodbold skal spilles på græs.

I Norge er kunstgræsbaner mere reglen end undtagelsen, og det mest brugte argument er, at det gør det muligt at spille fodbold året rundt.

Molde, Tromsø, Start, Odd, Vålerenga, Ranheim, Sarpsborg, Bodø/Glimt, Strømsgodset og Kristiansund har alle kunstgræsbaner, mens kun Rosenborg, Brann, Lillestrøm, Sandefjord, Stabæk og Haugesund inviterer modstanderne på naturgræs.

Men mange spillere er utilfredse med, at bolden på en kunstgræsbane ikke opfører sig som på naturgræs, og det har stor betydning for norsk fodbold - noget, Bendtner er enig i.

- Kunstgræs er en anden sportsgren. Det er ikke fodbold.

Nicklas Bendtner kunne glæde sig over, at Rosenborg søndag spillede hjemme på Lerkendal mod IK Start. En kamp Rosenborg vandt 2-0.

Så bliver hyldesten ikke større: 'Du var som en far for mig'

Bendtners bombe: Se hans overraskende fremtidsplaner

Så meget magt har Bendtner: Bestemmer selv hvor han vil spille

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind