Dansk Hammarby-anfører forstår Zlatan-valg: Det er specielt

Jeppe Andersen forstår godt, at Zlatan Ibrahimovic har valgt at investere i Hammarby og ikke i Malmö FF

Hvad betyder Zlatans nye medejerskab af Hammarby for hans karriere? Og hvor stort et potentiale er der i den svenske klub? Producer: Lasse Brøndal

Den svenske klub Hammarby IF har fået stor opmærksomhed de seneste dage, siden superstjernen Zlatan Ibrahimovic tirsdag publicerede et kryptisk opslag med en Hammarby-spillertrøje på sin Instagram-profil.

Onsdag kom nyheden så om, at Ibrahimovic har købt en fjerdedel af aktierne i Stockholm-klubben.

Det har været nogle specielle dage, fortæller Hammarbys danske anfører, Jeppe Andersen.

- Alle så opslaget på Instagram, og tankerne gik. "Hvad fanden! Kommer han til Hammarby for at spille fodbold, og skal man nu til at spille fodbold med Zlatan?"

- Dagen efter fik vi så ligesom alle andre at vide, at han havde købt sig ind i klubben. Det er selvfølgelig en stor ting og meget specielt, at han ejer en del af Hammarby nu, siger Jeppe Andersen.

Han er spændt på mødet med ikonet, der udadtil er kendt for sin frembrusende facon.

- Man ved, hvordan han er i medierne, men man har ingen idé om, hvordan han er som person. Men jeg kunne forestille mig, at han er meget anderledes end i medierne, siger den 26-årige Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Der er blevet rejst en statue af Ibrahimovic ude foran Malmö's stadion. Foto: Ritzau Scanpix.
Der er blevet rejst en statue af Ibrahimovic ude foran Malmö's stadion. Foto: Ritzau Scanpix.

Ibrahimovic er kommet i strid modvind i Malmø, hvor man betragtede ham som byens søn. Det var her, han fik sin fodboldopvækst, og i oktober blev der endda rejst en statue af ham foran Malmö FF's stadion.

Nu ønsker mange af klubbens fans, at statuen bliver fjernet, fordi Ibrahimovic har valgt at investere i en konkurrent.

Jeppe Andersen kan dog godt følge Ibrahimovics incitament for at skyde penge i Hammarby og ikke Malmö FF.

- Klubben er virkelig på vej frem, så jeg synes, at det er godt set af ham.

- Jeg ved godt, han har rødder i Malmø, men skulle jeg investere i en svensk klub, ville jeg helt sikkert vælge Hammarby, fordi den er på vej frem og i rivende udvikling sportsligt og i sit setup, argumenterer Jeppe Andersen.

Han forstår også godt Ibrahimovics ambition om at gøre Hammarby til Skandinaviens største klub.

- Det er en gyldig udmelding at komme med, indleder Andersen.

- Hammarby har kun vundet et mesterskab i historien, men i de seneste to år har der været stor fremgang og udvikling med først en fjerdeplads og senest en tredjeplads, hvor vi lige så godt kunne have taget det hele, siger Jeppe Andersen.

Stockholm-rivalen Djurgården blev mester på sidste spilledag med 66 point, mens Malmö FF og Hammarby fulgte lige efter med hver 65 point.

Kærligheden til Zlatan Ibrahimovic er i den grad falmet i Malmø. Foto: Ritzau Scanpix Skandinavien Nu hader de Zlatan - lige til lokummet

Malmö FF-fans ønsker Zlatan-statuen fjernet, efter den svenske stjerne har købt sig ind i Hammarby. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix Skandinavien Malmø-fans vil af med Zlatan-statue

Der kan være markante ændringer på vej. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Medie: Banebrydende regel kommer i spil til EM

Har Christian Eriksen en fremtid under José Mourinho. Fotomontage: Ritzau Scanpix. Sport og Spil Gør Mourinho Eriksen til vinder eller taber?

3 kommentarer
Vis kommentarer