Danske Lene faldt om med hjertestop - reddet af toptræner

En tur op ad et norsk fjeld var ved at koste danske Lene Sand livet. Heldigvis stødte hun ind i Brann-træner Lars Arne Nilsen

Brann-træner Lars Arne Nielsen reddede danske Lene Sands liv.
Brann-træner Lars Arne Nielsen reddede danske Lene Sands liv.

I øjeblikket har han travlt med at prøve at gøre den fodboldklubben Brann til mester i den norske Eliteserie, men en dag i juni ændrede livet sig for Brann-træner Lars Arne Nilsen. 

Han havde besluttet sig for at gå en tur op mod Sandvikfjeldet i Bergen, og her starter turen på den stejle sti Stoltzekleiven, der tæller hele 908 trappetrin. 

Det er en normal vane for 54-årige Lars Arne Nilsen, der nyder turene, hvor han kobler fra den stressede hverdag som toptræner. 

Denne dag var vejret dårligt, og på vej op mødte han det ældre danske ægtepar Tommy og Lene Sand, der gik meget langsomt. Han ønskede dem god tur og fortsatte selv videre, hvor han tog en pause og faldt i snak med en kvinde, der også havde taget turen op. 

Da ægteparret nåede op til Lars Arne Nilsen og kvinden, han var faldet i snak med, gik det stærkt. Lene Sand blev meget dårlig og faldt pludseligt om. Brann-træneren reagerede hurtigt. 

- Hun fik hjertestop og var helt blå i ansigtet. Jeg havde ikke min telefon med, men heldigvis havde kvinden, jeg mødte, sin med. Mens hun ringede, gav jeg Lene hjertemassage og mund-til-mund. Det var helt afgørende, at nogen fik ringet efter hjælp, siger han til norske VG. 

Lars Arne Nielsen reagerede hurtigt med førstehjælp, da Lene Sand faldt om.
Lars Arne Nielsen reagerede hurtigt med førstehjælp, da Lene Sand faldt om.
 

Med den hurtige førstehjælp lykkedes det at få liv i 63-årige Lene Sand igen. Siden blev hun hentet i ambulance-helikopter og reddede sit liv. 

Lars Arne Nilsen nåede at give sine oplysninger til hendes mand Tommy Sand, og to dage efter mødtes alle tre på danskernes hotel i Bergen. 

Noget tyder på, at oplevelsen måske har skabt et venskab for livet. 

- Hun var jo bevidstløs, da vi skiltes, så hun ønskede at møde mig. Det blev et meget godt møde, en stærk historie, et stærk møde, og vi har haft kontakt lige siden. De har sendt mig billeder, og hun har det godt nu. Jeg skal måske til Danmark og besøge dem, siger Lars Arne Nilsen.

Lene Sand kan da heller ikke takke sin norske redningsmand nok. 

- Jeg kan kun sige: Tusind tak, Lars Arne, for at have reddet mit liv. Tak for livet, jeg er dybt taknemmelig. Men jeg husker ikke noget af det, så du må snakke med min mand om, hvad der skete, siger hun til VG. 

Lars Arne Nilsen var selv tæt på at miste livet, da han blev kørt over af en bil på en træningslejr i 2016. 

Brann fører den norske Eliteserie med to point ned til Rosenborg, og mange Brann-fans håber på, at mesterskabet vender hjem i år. 

Nu har deres træner i hvert fald - igen - fået en oplevelse, der sætter livet og mesterskabskampen i perspektiv. 

Jakob Fuglsang blev hentet tilbage til feltet efter sit styrt. Helt efter planen, mener sportsdirektør Lars Michaelsen, der ikke lader sig gå på af kritik af holdet. Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 - 12. jul. 2018 - kl. 21:41 Fik kritik for at 'svigte' Fuglsang - her er svaret

Se også: Afbrænder på afbrænder - men FCK fik sejren

Jakob Fulgsang overlevede en sen defekt uden tidstab.  Foto: Claus Bonnerup. Tour de france 2018 - 12. jul. 2018 - kl. 17:55 Fuglsang endte i brændenælde-busk på dramatisk etape

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen