Danske Rasmus får nøglerolle i topkamp

IFK Norrköping har udspillet sin rolle i den svenske mesterskabskamp - men kan alligevel afgøre det hele. Danske Rasmus Lauritsen glæder sig

Rasmus Lauritsen jubler efter sin scoring mod Häcken søndag. Foto: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauritsen jubler efter sin scoring mod Häcken søndag. Foto: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Lørdag eftermiddag syder og bobler det i svensk fodbold. Sidste runde, der begynder klokken 13, i Allsvenskan afgøres, og tre klubber kan vinde mesterskabet.

Den ligger til Djurgården, der har tre points forspring til Malmö og Hammarby, men det er alligevel ikke givet, at Stockholm-klubben render med titlen.

For der venter en ekstremt svær udekamp mod IFK Norrköping, der har vist sig noget nær umulig at overvinde på eget kunststof. Således er de seneste otte hjemmekampe til IFK endt med otte sejre og en målscore på 22-1!

Det er stærkt medvirkende til, at langt fra alle i og omkring svensk fodbold peger på Djurgården som svensk mester. For skulle de tabe kampen, mens en af de andre vinder, og det gør Malmö nok ude mod Örebro, så smider Djurgården det hele på gulvet.

Aftonbladets Stefan Holm siger: - Jeg ønsker Djurgården held og lykke med at få point i Norrköping. Jeg tror, Djurgården smider det væk, mens Malmö kører Örebro over – og indikerer dermed, at mesterskabet havner hos de 20-dobbelte svenske mestre fra Skåne.

Danske Rasmus Lauritsen, der er udset til en nøglerolle i Norrköpings forsvar, forklarer til Ekstra Bladet, at Djurgården bestemt ikke får det let.

- Du kan tro, vi går efter at vinde. Flasker tingene sig, kan vi ende på fjerdepladsen.  Vi får ikke noget ud af at spille uafgjort, og vi vil slutte godt af. Vores fans har været igennem meget denne sæson, og vi vil gerne betale lidt tilbage til dem, siger han og henviser til, at fjerdepladsen kan give en plads i Europa League-kvalifikationen.

Et antiklimaks for sidste sæsons sølvvindere men samtidig en stor motivationsfaktor.

- Vi har været rigtig stærke mod top6 og kun tabt én kamp mod de hold – det var på udebane til Malmö. Derfor er der også en forventning om, at vi vinder den kamp, siger han.

Norrköping har været flyvende hjemme med et entusiastisk publikum i ryggen. Der venter dog en anderledes stemning lørdag.

- Angiveligt har mange af vores fans solgt deres sæsonbilletter til Djurgården-fans inden kampen. Så der bliver nok en sindssyg stemning, siger han og gætter på, at halvdelen af tilskuerne er med hjemmeholdet – den anden halvdel er Djurgårdens medrejsende fans.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Malmö må undvære vigtig dansker

Anders Christiansen er så skadet, at han med sikkerhed ikke kommer i spil til kampen mod Örebro.

Det ærgrer en af Malmös største profiler, rutinerede Markus Rosenberg.

- Han er en af vores vigtigste spillere, så det er klart, at det betyder meget. Vi må forsøge at klare os uden ham, men det bliver tungt. Det er problemet, når man har gode spillere, der ikke kan være med. Han har sørget for mange point og er utroligt vigtig for os.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Også drama i bunden

Absolut intet er afgjort i bunden af Allsvenskan, hvorfra nummer 15 og 16 rykker direkte ud, mens nummer 14 skal i kvalifikationskampe.

Kalmar på 13. pladsen har 23 point. Derefter følger Falkenbergs IF med 22, Sundsvall og endelig Eskilstuna med 20 point.

Mest fokus er der på Falkenbergs-Eskilstuna, der mødes.

Slutprogrammet og stillingen før sidste runde i Allsvenskan

  1. Djurgården IF  29 51-17 65 point
  2. Malmö FF         29 51-16 62 point
  3. Hammarby IF   29 71-37 62 point
  4. AIK Fotboll        29 45-23 59 point
  5. IFK Norrköping 29 52-24 56 point

AIK’s forsvarende mestre ligger med 59 point på fjerdepladsen og kan på grund af en noget dårligere målscore kun i teorien overhale Malmö og Hammarby. Ved pointlighed er det målscore, der tæller. Først derefter er det indbyrdes opgør.

IFK Norrköping er tre point efter AIK - men seks mål bedre.

Sådan spiller topholdene

Hammarby IF-BK Häcken
IFK Norrköping-Djurgårdens IF
Örebro SK-Malmö FF
AIK Fotboll-GIF Sundsvall

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+