Danske Spil trodser risiko for snyd

Den danske stats bookmaker tager mod væddemål på svenske seriekampe trods risiko for matchfixing

Stort set al fodbold er sat på pause, og derfor er Danske Spil begyndt at tage imod væddemål på svenske sekundakampe. I Sverige afviser pendanten, Svenska Spel, at udbyde den slags kampe på grund af  risiko for matchfixing. Arkivfoto er fra Superligakampen mellem Silkeborg IF og  AGF  9. marts 2020. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Stort set al fodbold er sat på pause, og derfor er Danske Spil begyndt at tage imod væddemål på svenske sekundakampe. I Sverige afviser pendanten, Svenska Spel, at udbyde den slags kampe på grund af risiko for matchfixing. Arkivfoto er fra Superligakampen mellem Silkeborg IF og AGF 9. marts 2020. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Selv om risikoen for matchfixing er høj, og den sportslige værdi er lav, tilbyder statens bookmaker, Danske Spil, for tiden væddemål på talrige venskabskampe med svenske fodboldklubber fra de laveste rækker.

Det skriver Politiken torsdag.

For eksempel var der mandag aften en dyst mellem Västra Ingelstad og Skabersjö på programmet – to hold fra det laveste og næstlaveste amatørniveau i Sverige. Der er altså tale om hold, der bare træner et par gange om ugen og lige så gerne samles for en øl som for at spille fodbold.

- At kunne spille på en venskabskamp mellem klubber i de allerlaveste rækker i svensk fodbold er forkert på alle måder, siger Jacob Eliasson, holdleder fra Skabersjö, til Politiken.

- I sig selv har kampen ingen betydning, det er bare opvarmning til sæsonen, så det ville være super let at påvirke resultatet, hvis nogen virkelig ville det, tilføjer han.

De senere år har svensk fodbold oplevet mange sager om matchfixing. Blandt andet derfor tager de statsejede bookmakere i Norge og Sverige ikke imod væddemål på særlig risikable kampe fra de laveste rækker, som Danske Spil nu gør, skriver Politiken.

Under coronakrisen er der meget få sportsbegivenheder at udbyde spil om, men fordi svenskerne har indført færre restriktioner end i andre lande, har de stadig mulighed for at spille fodbold.

- Hos Svenska Spel ville vi end ikke have en diskussion om, hvorvidt vi skulle udbyde de her kampe fra de laveste rækker. Det kommer ikke på tale, siger Dan Korhonen, chef for sportsspil og spilsikkerhed hos Svenska Spel, til avisen.

Han begrunder det med, at risikoen for matchfixing er for stor i venskabskampe med hold fra de lavere rækker.

Så sent som i fredags blev en testkamp i det, der svarer til serie 2 i Danmark, aflyst på mistanke om, at den ville blive forsøgt fixet.

Danske Spil forsvarer sit valg om at udbyde svenske sekundakampe.

- Det er det, som er tilgængeligt fra fodboldens verden lige nu, siger Niels Folmann, direktør for Danske Licens Spil.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind