De har taget førstepladsen i Norden fra FCK

Malmö FF har overtaget FC Københavns rolle som Nordens fodboldkonger, mener norske Magnus Eikrem

Malmö FF spillede Champions League i efteråret. Her ses Simon Kroon efter udligningen mod Olympiakos i Athen. (Foto: AP)
Malmö FF spillede Champions League i efteråret. Her ses Simon Kroon efter udligningen mod Olympiakos i Athen. (Foto: AP)

Danske, svenske og norske klubber har alle dage kæmpet en intern kamp om at kunne kalde sig "Nordens største klub". I mange år har FC København siddet på tronen, og det vil flere sikkert mene, at løverne stadig gør, men man kan ikke komme udenom, at Malmö FF er et godt bud til samme titel.

Den svenske klub er en klasse over alle andre hjemme i Sverige, og så deltog Malmö FF desuden i Champions League-gruppespillet i denne sæson. I mange år har det ellers udelukkende været danske klubber - hovedsageligt FC København - der har holdt den skandinaviske fane højt i verdens fornemste klubturnering.

Hvis man spørger nordmanden Magnus Eikrem, der er skiftet til Malmö FF for ganske nylig, er der ingen tvivl om, at magtbalancen er tippet i Skandinavien.

Brøndby-stjerne erkender: Vi har følt os dumme

- Malmö er, som FC København var for et par år siden. Tidligere gik nordiske spillere ofte til FCK, men nu er det Malmö, som har overtaget den position. Derfor kunne det være fantastisk, hvis man kunne skabe kontinuitet her og atter kvalificere os til Champions League, siger Eikrem til Kvällsposten.

Frygter farvel til Superliga-tilskuere og sponsorer

FCK forsøgte at lokke Bendtner to gange

Magnus Eikrem tørnede som ung ud for Manchester United, men kom til Malmö FF på en fri transfer i januar, efter at kontrakten med Cardiff blev ophævet. Og Eikrem er en spiller, som også kunne have forstærket FC København. Det fastslår holdkammeraten i Malmö Markus Rosenberg.

- Vi har mange dygtige spillere, men der findes ingen som ham - hverken i den svenske, norske eller danske liga, bedyrer Markus Rosenberg.

Foruden Magnus Eikrem har Malmö FF også hentet Jo Inge Berget til klubben. Desuden lurer klubben på Twentes Rasmus Bengtsson.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær