'Den nye Zlatan' var på vej til AGF: Han valgte en helt anden vej

'Det ultimative eksempel på, hvor galt det kan gå'. Sådan lyder det om angriberen, der var den yngste Inter-spiller nogensinde og var på vej til AGF, men nu er stoppet med fodbold og styrketræner kroppen på bodybuilder-vis

Det var i denne kamp  mod Galten, at super-talentet fra Inter, Goran Slavkovski, skulle have været med for AGF. Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto
Det var i denne kamp mod Galten, at super-talentet fra Inter, Goran Slavkovski, skulle have været med for AGF. Foto: Martin Kurt Haglund/Polfoto

Zlatan Ibrahimovic.

Navnet er kendt af alle fodboldelskere, efter han har vundet mesterskaber med Ajax, Inter, Barcelona, Milan, Paris SG og også har tre trofæer med Manchester United.

Men måske kunne navnet Goran Slavkovski have været lige så kendt. Nu har spilleren i stedet stoppet karrieren.

Forventningerne i Italien og Sverige ellers så store tilbage i 2006, at man talte seriøst om 'den nye Zlatan', da den 17-årige Slavkovski med kropsbygning som Zlatan fik debut for Inter, som den yngste spiller nogensinde i klubbens historie.

- Det blev desværre helt forkert for ham. Goran var en talentfuld angriber, men der var ikke en sund talentudvikling i Inter.

- Det er et meget afskrækkende eksempel på, hvordan det kan gå, hvis man flytter til udlandet som ung og havner det forkerte sted. Det her vel nærmest det ultimative eksempel på det, siger Slavkovskis daværende træner på det svenske U17-landshold, Jörgen Lennartsson, til Expressen.

Artiklen fortsætter under billederne

Super-talentet overtog rekord som Inters yngste spiller nogensinde fra legenden Giuseppe Bergomi, men siden gik det altså helt galt for Slavkosvki.

Godt nok blev han udtaget til Champions League-truppen samme år, hvor han udgjorde angrebet sammen med Zlatan Ibrahimovic, David Suazo, Hernan Crespo og Julio Cruz, mens Mario Balotelli og Adriano var uden for truppen, men udover Serie A-debuten blev det kun til 12 minutters spilletid i Coppa Italia mod Messina.

Ærgrelse i AGF
Slavkovski røg til Sheffield United på en lejeaftale, men uden at få spilletid, og så var det planen, at han skulle testes i AGF i maj 2008.

- Det er ingen fabrikshemmelighed, at vi er på udkig efter en angriber, og Goran har nogle af de kvaliteter, vi leder efter. Vi har holdt øje med ham i et stykke tid og var allerede i dialog med ham i det sidste transfervindue, sagde AGF-sportschef, Brian Steen Nielsen, dengang til klubbens hjemmeside.

Det var planen, at Slavkovski skulle spille med i kampene mod Galten og Skanderborg, og cheftræner Ove Pedersen var klar til at stille med stærke spillere i kampene alene for bedre at kunne teste angriberens potentiale, men seks dage efter blev Inter-spillerens testophold aflyst.

- Vi havde set frem til at se Goran i aktion, men det bliver desværre ikke til noget. Inter har modtaget flere bud på ham og ønsker derfor ikke, at han rejser til Århus. Sådan er gamet nu engang, men det er da ærgerligt, at det ikke bliver til noget. Det kunne have været spændende, sagde sportschef Brian Steen Nielsen dengang om udsigten til at give Peter Graulund og Peter Foldgast konkurrence.

Der blev talt om, at Serie A-kollegaerne fra Chievo bød fem millioner kroner for stortalentet, men i stedet lod Slavkovski kontrakten i Inter løbe ud, prøvetrænede i Malmö FF og kom sidenhen på kontrakt i Bochum, hvor han dog kun fik spilletid på reserveholdet.

Det blev til prøvetræning i AIK, men han kom i stedet på kontrakt hos LB07 i den tredjebedste svenske række. Her blev det kun til fem kampe for den nu 22-årige angriber, der slet ikke kunne få gang i karrieren.

Styrketræning sjovere end fodbold
Via IF Linhamn Bunkeflo havnede angriberen i 2013 i den svenske sekundaklub KSF Makedonija, hvor han spillede med sin bror, men nu er det helt slut for super-talentet.

- Han er 29 år og er allerede stoppet...man bliver helt paf, når man hører det, om så stort et talt. Men sådan er det - det går stærkt og somme tider går det lige så hurtigt den anden vej, siger Erol Bekir, der som træner havde Slavkovski i LB07, til Expressen.

- Jeg ved, at han startede med styrketræning, efter han forlod LB07, og jeg tror, at det skyldtes problemer med ryggen. Siden blev han holdt fast i styrketræningen, for det var sjovere end fodbolden, siger Bekir.

Rekorden som yngste Inter-spiller i Serie A mistede Slavkosvki i 2014, da den nu Sampdoria-ejede angriber Federico Bonazzoli fik debut som 16-årig.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den tidligere AGF-sportsdirektør Brian Steen Nielsen til, at den tidligere ønskespiller fra Inter nu har stoppet karrieren, og AGF nok var heldige med at spare millionerne til andre spillere.

I 2011 afviste Slavkovski i øvrigt nogensinde at have været tæt på AGF.

- Jeg har læst om det, men jeg har aldrig bare haft kontakt med dem, lød det grinende fra Slavkovski her til svenskafans.com.

En anden tidligere AGF-angriber har tidligere fortalt Ekstra Bladet, hvordan han var fire centimeter fra VM-slutrundens flotteste mål, som du kan læse om her.

Superligaen indefra: AGF-scoop tager kæmpe løndyk

Mobberi, kritik, gaver og en slagtet topscorer: Kom med bag David Nielsens første år i AGF

Komisk brøler: FCM præsenterer forkert spiller

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag