Dyster forudsigelse om Bendtner: - Han vil stoppe

Derfor stopper Nicklas Bendtner fremfor at snuppe en eksotisk karriere

Bendtner er færdig i Rosenborg: Hvad skal der ske med ham nu? Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, analyserer. Producer: Martin Lorentsen

- Nicklas Bendtner 'døde' som fodboldspiller, da han ikke blev udtaget til VM i Rusland.

Eurosports fodboldekspert, europamesteren Morten Bruun, tror, at Nicklas Bendtner forestående farvel til Rosenborg kan blive et farvel til fodbolden.

Da Danmarks bedste angriber i nyere tid sammen med Andres Bjelland, Mike Jensen og Peter Ankersen for et år siden blev sorteret fra i sidste ombæring, reagerede Nicklas Bendtner bogstaveligt talt med at gå i sort.

I hvert fald blev lagt et sort foto på Instagram få minutter efter, at landstræner Åge Hareide havde valgt ham fra til Rusland. 

Nu er karrieren på vej af den samme vej, efter at Rosenborgs nye træner, Eirik Horneland, har sendt ham ud i kulden.

Derfor vil de forsvarende norske mestre forsøge at sælge danskeren her til sommer.

Det vil ikke blive på grund af alderen, at karrieren kan være slut, fordi 31 år indikerer overhovedet ikke, at der kan være tale om en afdanket spiller.

Samtidigt har han et godt nok gulnet cv, men der står blandt andet Arsenal og Juventus på listen over klubber.

Desuden er den snart forhenværende Rosenborg-spiller noteret for 81 landskampe i rødt og hvidt - ligesom han har været til VM i Sydafrika i 2010, hvor han scorede et enkelt VM-mål i 2-1-sejren over Cameroun.

- Mit bud er, at han vil stoppe med at spille. Det virker som om, at han ikke bryder sig om at spille, og allerhelst vil undgå at træne, siger Morten Bruun.

- Jeg vil dog ikke udelukke, at vi kan få ham at se på en eller anden eksotisk fodboldscene.

- Så kan man spørge sig selv, om det er sagen at havne i en kinesisk provinsby i et job, som formentligt vil være godt betalt.

- I USA kunne man sagtens brygge en god historie sammen om en tidligere Arsenal-spiller, VM-målskytte osv.

- En mulighed kunne ligeledes være en engelsk klub i Championship, som vil give ham en korttidskontrakt, fordi klubben kan huske, at det gik nogenlunde for Nicklas Bendtner, da han for nogle sæsoner siden var forbi Nottingham Forest, siger Morten Bruun.

I USA kunne Nicklas Bendtner på grund af den røde Arsenal-trøje være en god historie. Her er han fra en kamp mod Burnley med Brian Jensen mellem stængerne (Foto: AP)
I USA kunne Nicklas Bendtner på grund af den røde Arsenal-trøje være en god historie. Her er han fra en kamp mod Burnley med Brian Jensen mellem stængerne (Foto: AP)
 

Efter 15 år i England, Italien, Tyskland og Norge var det nærliggende at tro, at Nicklas Bendtner kunne slutte fodboldkarrieren af i Danmark.

Morten Bruun er dog ret sikker på, at det ikke vil komme til at ske.

Der er ingen Superligaklubber, som tør binde sig an med et sådant engagement.

Tidligere har FCK ellers set deres tidligere ungdomsspiller an, da Nicklas Bendtner efter tiden i Wolfsburg trænede med i sin gamle klub.

Det var i forsommeren 2016, og da prøvede han uden held at smigre sig ind hos manager Ståle Solbakken, som i flere omgange var ude og takke nej tak.

Lige nu mangler mestrene heller ikke en frontangriber eller to, når Dame N'Doye og Jonas Wind fungerer så godt sammen, som de har gjort i den forløbne sæson.

- Klubberne vil være bange for, at han vil komme til at fylde for meget på de forkerte områder, mener Morten Bruun.

- Det er på grund af hans historik, at ingen dansk klub tør tage den chance og hente ham hjem.

- I de seneste år er det ikke præstationerne på banen, men hans gøren og laden udenfor i nattelivet og retssale, som har fyldt rigtigt meget, konstaterer Morten Bruun.

Sådan kender vi Nicklas Bendtner bedst
Sådan kender vi Nicklas Bendtner bedst
 

Foto: Erik Eikebrokk Skandinavien - 23. maj. 2019 - kl. 20:52 Rosenborg bekræfter: Bendtner er færdig

Bendtner er tidligere dømt for vold mod en taxachauffør. Foto: Lars Poulsen Skandinavien - 23. maj. 2019 - kl. 17:09 Medie: Spiller-oprør over Bendtner - her gik det galt

Se også: Trods nedtur: - Stor interesse for Bendtner

Kenneth Andersen kan stå foran en udrensning i sommerpausen. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superligaen Indefra: FCM står foran udrensning

139 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere