Annonce:
Annonce:

Ekspert nægter at give sig: Ingen undskyldning til Bendtner

Dagbladets fodboldkommentator Morten Pedersen har tidligere været godt og grundigt efter Nicklas Bendtner. Nordmanden står stadig ved sine ord. Men nu roser han også danskeren og siger, at ingen kan måle sig med ham i norsk fodbold

Nicklas Bendtner får ros af en af sine allerstørste kritikere. Norske Dagbladets fodboldkommentator, Morten Pedersen mener, at danskeren er på vej mod noget stort. Foto: Digitalsport.
Nicklas Bendtner får ros af en af sine allerstørste kritikere. Norske Dagbladets fodboldkommentator, Morten Pedersen mener, at danskeren er på vej mod noget stort. Foto: Digitalsport.
Annonce:
Følg Fodbold

Nicklas Bendtner havde blot spillet to kampe og scoret to gange for Rosenborg i den norske Eliteserien, før tv-kommentatoren Joacim Jonsson sammenlignede danskeren med selveste Zlatan Ibrahimovic.

Den iøjnefaldende sammenligning fik straks norske Dagbladets fodboldkommentator Morten Pedersen til at flejne. Han kaldte det blandt andet 'en fornærmelse af svenskeren' og sagde, at 'Zlatan spiller i et andet solsystem'. Samtidig hævdede han, at Bendtner langt fra er den samme som tidligere.

Og selvom danskeren siden har hævet niveauet og senest scorede en pragtkasse mandag aften mod Sarpsborg, står kommentatoren ved sine ord fra tidligere på sæsonen.

- Jeg trækker ikke i land. Hallo! Vi taler om en mand, der bliver sammenlignet med Zlatan efter bare to kampe. Det er det dummeste at sammenligne Bendtner med Zlatan. Bendtner kunne knap nok løbe i en halv time i de første kampe.

Annonce:

- Al ære og respekt for Zlatan. Han har scoret 17 mål i Premier League. Bendtner har kun scoret tre i Eliteserien. Og siden 2012 har han kun scoret otte gange, siger Morten Pedersen til Ekstra Bladet og afviser at give Bendtner en form for 'undskyldning' for de tidligere lidt hårde ord.

Ikke til en topliga
Dagbladet-kommentatoren har højere forventninger til Bendtner og mener, at Bendtner fortsat mangler at vise en del i norsk fodbold. Og i fodbold i særdeleshed.

- Selvfølgelig er han ikke i nærheden af den spiller, han tidligere var. Og han er ikke i nærheden af Premier League, La Liga eller Bundesligaen. Men Bendtner kan komme tilbage og blive en vældig god spiller. Det er helt op til ham selv, han ved, hvad der skal til. Han kan komme tilbage på samme niveau og komme videre fra norsk fodbold, siger Pedersen.

Selvom Morten Pedersen står ved sin kritik af Zlatan-sammenligningen, har han alligevel masser af roser til Bendtner for danskerens præstationer på det seneste.

Nordmanden mener, at Bendtner er på helt rette vej. 

Den seneste udvikling for Bendtner i Rosenborg giver forhåbninger i Norge. Også hos danskerens måske største kritiker.

Annonce:

I sin seneste kommentar tirsdag, fortæller Pedersen, hvordan han synes, Bendtner har forbedret sig, og hvad potentialet rækker til. Over for Ekstra Bladet uddyber han sine positive ytringer.

- Bendtner har fået mere træning. Han har fået flere kampe. Det er tydeligt at se. De første 25 minutter mod Sarpsborg var af megahøj kvalitet. Så længe Nicklas Bendtner er Nicklas Bendtner, er han vældig god i Norge. Jeg siger ikke, at han kan spille i de store ligaer, eller at han er bedre end Cornelius eller Dolberg. Men i norsk fodbold er han med afstand den bedste spiller, når han er i form og spiller godt.

Bendtner flad af grin over sejrssang:

Bendtner bliver topscorer
Den ellers så kritiske Morten Pedersen er langsomt ved at bløde op over for Bendtner. Særligt efter kampen mod Sarpsborg mandag aften.

Annonce:

- Men i Eliteserien er han vældig god, hvor niveauet ikke er så højt. Han scorede et klassemål. Når han går ned i banen, tager bolden til sig og kommer i boksen og bruger fysikken, har han høj klasse. Så ligner han en fodboldspiller igen, siger Pedersen.

Selvom kommentatoren ikke mener, der nødvendigvis venter Bendtner en europæisk topklub igen, så mener han, at danskeren er rigeligt god til Eliteserien.

- Jeg tror, at når han spiller på et tophold i Norge, så kommer han til at score mange mål. Se på Cornelius i FCK. Ingen kan måle sig med Bendtner i Norge, når han spiller godt. Jeg tror, han bliver topscoreren i Eliteserien med minimum 20 mål.

Samtidig mener Pedersen, at Bendtner er spilleren, der kan tage Rosenborg til Europa League eller Champions League igen.

- I Eliteserien er de så suveræne, at de ikke behøver ham til at afgøre kampene hver gang. Men Bendtner kan gøre forskellen for dem ude i Europa.

Pedersen er af den overbevisning, at Bendtner stadig har en del træning og kamp, der skal indhentes. Men i Trondheim vil danskeren blive sørget godt for, er han sikker på.

Annonce:

Nu roser nordmændene Bendtner: 'Det, de håbede på'

Kongemål af Bendtner i topkamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: