Får æren for guldet: Vi bukker for 'Lord Bendtner'

Nicklas Bendtner bliver hyldet af VGs sportskommentator efter guldet

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Sæt gang i guldfesten: Bendtner vinder mesterskabet

Nicklas Bendtner og Rosenborg sikrede sig lørdag aften det norske mesterskab, da Molde tabte med 0-1 hjemme til Kristiansund, så Molde med to kampe tilbage ikke længere kan hente de otte point, der er op til Rosenborg.

Og i Norges største avis, VG, der har avisens fodboldkommentator, Leif Welhaven, skrevet en hel klumme, der giver den danske angriber en stor del af æren for guldet.

- Lige nu er det nok lidt ekstra dejligt at være dansk i Rosenborg-lejren. For Nicklas Bendtner har definitivt bevist, at han ikke er passé, som enkelte vil have det til, lyder det fra kommentatoren.

rbk guld

- Det overraskende karrierevalg har gjort ham godt efter mange magre år. Denne jubelcocktail giver 'Lord Bendtner' al grund til at smile bredt, fortsætter han, inden han liner fire Bendtner-punkter op.

* Liga-mester i Norge i første forsøg.
* Alle muligheder for at sikre sig topscorertitlen.
* En genvundet respekt efter at have spillet en afgørende rolle i, at Rosenborg tog sig til gruppespillet i Europa League og vist, at han tilfører akkurat den ekstra internationale dimension, som klubledelsen håber på.
* Flere Youtube-øjeblikke gennem sæsonen som mod rivalerne Molde og Sarpsborg for at ikke at glemme hælspark-assisten mod Varder i Europa League.

AP/SNTV: Bendtner scorer drømmemål mod MoldeBendtner, der tidligere på sæsonen scorede dette drømmemål, får masser af ros.

Afgjort på to minutter: Bendtner bestemte det selv

Holdkammerat er bedre: Men Bendtner for dyr at bænke

Kritik fra værste front: Bendtner er meget, meget overvurderet

Foreløbig er det blevet til 18 liga-mål for Bendtner, der med tre kampe igen har topscorerværdigheden i ligaen - ét mål foran Stabæks Ohi Anthony Omoijuanfo.

- Selvfølgelig er der langt fra livet som Arsenal-stjerne til at være et samtaleemne i en liga for specielt interesserede langt oppe i nord, men sammenligner man Bendtner per i dag med, hvor han har været de seneste sæsoner, så er dette en reel solskinshistorie, lyder det fra fodboldkommentatoren.

- For den Nicklas Bendtner vi nu ser, han er gradvist gledet ind i rollen i Rosenborg. Der er blevet flere og flere af øjeblikkene, som ingen i Eliteserien gør ham efter, og nu er det en vokset dansker, som ser ud til at have det ret sjovt med det, han er i gang med, lyder det.

bendtner

Kommentatoren peger på, at det ikke har været sådan altid.

- Nu er der ingen, som snakker om, om det var smart at hente Bendtner. Han er fortsat meget op og ned, men topniveauet er så højt, og det totale bidrag er så vigtigt for totalen, at 'projekt-Bendtner' foreløbig har været en stor fjer i hatten for mestrene, lyder det.

- Facit er nemlig, at han skal have en solid del af æren for, at Rosenborg til slut vinder så nemt igen. Tillykke med guldet, Lord Bendtner. Dette har du virkelig fortjent, lyder det.

Det er dog ikke alle nordmænd, der er lige vilde med Bendtners indsats:
kritik bendtner

For Nicklas Bendtner er der tale om hans andet mesterskab i karrieren. Tilbage i 2012/2013 spillede han ni kampe for Juventus, da de vandt det italienske mesterskab.

Den danske angriber nåede aldrig at vinde mesterskabet med Arsenal, der vandt liga-guldet få måneder, før danskeren kom til klubben i august 2004.

Heller ikke i Wolfsburg lykkedes det at vinde mesterskabet, mens han i Birmingham, Sunderland og Nottingham Forest enten spillede i næstbedste række eller i bunden af den bedste.

Mens det er en forholdsvis ny oplevelse for Nicklas Bendtner at vinde et mesterskab, så er det ikke tilfældet for Rosenborg. Det var klubbens mesterskab nummer 25 i rækken, og det tredje i træk. Der er dog et stykke op til klubbens rekord på 13 mesterskaber på stribe sat fra 1992 til 2004.

Rosenborgs anden danske profil, Mike Jensen, ærgrer sig over, at man ikke selv fik lov at afgøre mesterskabet.

- Det er den mest kedelige måde at blive mestre på, kan man sige, men det er noget, vi har arbejdet hårdt på, så selvfølgelig skal vi glæde os over et mesterskab. Kan man selv vælge, så vil man jo helst afgøre det på banen. Men vi skal være stolte af det her. Det er en kæmpe præstation at vinde for tredje år i træk, siger Jensen til klubbens hjemmeside.

I Rosenborg er det lidt oldschool at kalde Bendtner for 'Lord Bendtner'. Tilbage i april kom det frem, at Bendtner har fået dette nye kælenavn i Rosenborg.

Tidligt kom det frem, at Bendtner er Rosenborgs hurtigste:
bendtner rasende hurtig

Her sender Eriksen stikpille til Bendtner:

Bendtner-frygt blev til virkelighed: Alligevel ærgrer danskeren sig

Ligaens to bedste: Men Mike er bedre end Bendtner

Første gang i 10 år: Håber vi kan holde på Bendtner

 

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+