Får én kamp: Tidligere FCK-legende gør comeback

De har gjort sig lidt af et scoop i den lille svenske klub Järpens IF. Klubben, der spiller i Division 4 i Sverige - svarende til den sjettebedste række - har fået Marcus Allbäck til at trække i i trøjen for klubben

Arkivfoto af Marcus Allbäck fra sin tid i FCK. Foto: Jonathan Bjerg Møller
Arkivfoto af Marcus Allbäck fra sin tid i FCK. Foto: Jonathan Bjerg Møller
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Han har spillet VM, scoret masser af mål for Sverige og udenlandske klubber, og i Danmark er han kendt for sin tid i FC København, hvor han blandt andet scorede i Champions League-gruppespillet mod Manchester United, hvor FCK meget overraskende besejrede Manchester United i Parken i 2006.

Marcus Allbäck er et stort navn i svensk fodbold, der efter han overståede sin egen karriere har bevæget sig over i trænergerningen. Blandt andet som assistent for landsholdet.

Og nu vender legenden faktisk tilbage på banen.

Det er den lille klub Järpens IF fra Division 4 i Sverige - det er den sjettebedste række - der har lokket Marcus Allbäck i aktion midt i juni. Det fortæller den tidligere angriber til Östersundsposten.

Allbäck skal ud over en enkelt kamp også træne med ungdomsholdet i klubben og holde en tale. Der vil også være et velgørenhedsarrangement, og det hele tjener altså et større formål.

- De arbejder godt med fodbolden i den lille by, og jeg syntes, det lød meget spændende. De arbejder meget med integration i fodbold som et værktøj, hvilket jeg synes er helt fantastisk godt.

- Så i den gode sags tjeneste tænkte jeg, at det er en god idé. Så det er godt for mig at begynde at spille igen - det er jo noget tid siden, siger angriberen.

Marcus Allbäck stoppede sin aktive karriere i 2011.

I Superligaen nåede den nu 45-årige angriber at score 35 gange i 89 kampe - han spillede fire af kampene for Lyngby og har ligeledes været på kontrakt i Aston Villa og Hansa Rostock.

Angriberen spillede 74 landskampe for Sverige.

Uhyggelige detaljer om landsholdspillers tragiske død

Italiensk fodboldikon stopper som landstræner

Godt nyt for Brøndby inden pokalfinalen

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+