'Fantastiske Bendtner': - Det er bare synd

Kåre Ingebrigtsen er led og ked af Nicklas Bendtners deroute i Rosenborg, efter træneren er forsvundet

Nicklas Bendtner på træningsbanen i Trondhjem. Foto: Erik Eikebrokk
Nicklas Bendtner på træningsbanen i Trondhjem. Foto: Erik Eikebrokk

Kåre Ingebrigtsen er egentlig ikke meget for at rette nogen form for skyts mod Rosenborg.

Den norske toptræner har bilagt den strid, der i månedsvis prægede norsk topfodbold i kølvandet på fyringen sidste år, og som resulterede i et forlig efter en retssag i januar.

Han er på vej mod et job i belgisk fodbold, men interessen for den tidligere arbejdsgiver og de sportslige kvaler, der præger førsteholdet i Eliteserien, går ham på.

Især Nicklas Bendtner fylder hos Ingebrigtsen.

- Nicklas er en fantastisk fodboldkapacitet. Det er en trist situation, siger han til Dagbladet, der har interviewet ham i dagens avis.

Det var Kåre Ingebrigtsen, der sammen med sportschef Stig Inge Bjørnebye i 2017 hentede Bendtner til norsk fodbold i et brag af en opsigtsvækkende transfer for det fodboldmæssige lille land.

Har kun positive ting at sige om Nicklas
Første sæson gik det godt. Bendtner blev topscorer i ligaen og var stærkt medvirkende til mesterskabet. Sidste sæson var anderledes svær, og den danske angriber scorede kun nogle få mål, mens Rosenborg igen vandt mesterskabet.

I 2019 har han været en skygge af sig selv og har endnu det første mål til gode. Senest var han helt ude af truppen mod Lillestrøm. Til stor opstandelse i det meste af fodbold-Norge.

- Det er slet og ret bare synd. Jeg har ikke grundlag for at sige, om der er andre begrundelser end den rent sportslige for, at han ikke var med mod Lillestrøm. Men sådan som jeg kender Nicklas, har jeg kun positive ting at sige, fortæller Ingebrigtsen.

- Du har aldrig oplevet manglende motivation hos ham?

- Nej. Jeg oplevede, at han var 100 procent dedikeret til fodbolden. Det samme som de andre i truppen. Alle arbejdede knaldhårdt for Rosenborg, siger Ingebrigtsen.

Nicklas Bendtner er hverken syg eller skadet, hvorfor der er blevet spekuleret kraftigt i, at han kan være på vej væk fra Rosenborg. Han er selvsagt den mest løntunge spiller i truppen, og derfor er det ikke usandsynligt, at klubben alene af den grund kunne være interesseret i et farvel.

Svarede ikke på spørgsmålet
Spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan Eirik Horneland, der er Kåre Ingebrigtsens afløser i Rosenborg, ser på sagen.

Skal man tage Dagbladets vurdering for gode varer, virker Horneland nærmere utålmodig med sin danske spydspids og mener angiveligt ikke, at Bendtner passer ind i kollektivet, som han ønsker at skabe.

Horneland talte udenom, da han blev spurgt til Bendtner efter Lillestrøm-kampen.

- Jeg er meget tilfreds med Bendtner i forhold til attitude. Så det er en total vurdering hele vejen rundt. Og i dag var denne her trup, vi ønskede at have med, sagde han uden overhovedet at svare på, hvorfor Bendtner var vraget.

Nicklas Bendtner har kontraktudløb til vinter, når denne sæson er overstået i Eliteserien. Derfor vil et sommersalg være kærkomment for Rosenborg.

Næste signal om hans fremtid kommer sandsynligvis onsdag, hvor truppen til torsdagens kamp mod Haugesund offentliggøres.

Se også: Rosenborg-boss: - Bendtner ryger nok til sommer

Se også: Legende jubler: Forventer total dominans

Se også: Sidste udvej: - Bendtner må fritstilles

Se også: Danske stjerner fanget i historisk krise

Se også: Røv forklarer nøgen-tjek: - Der var mistanke

Kasper Schmeichel og Åge Hareide Hareide under onsdagens  pressemøde på Vokkri Stadium i Kosovo. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Sport og Spil Hareide undrer sig over danskerne: I er svære at begejstre

Sport og Spil Veteraner tager tyren ved hornene: Det er skræmmende

Liverpool i ekstase efter Wijnaldum scorede til 3-0. Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Sådan har Klopp forvandlet Liverpool

33 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere