Fik tæv på pressepladserne: Journalist overfaldet af hooligan

- Det er fuldstændig uacceptabelt, lyder det fra chefen til den tilskadekomne TV4-journalist

Både før og under Stockholm-derbyet var der uroligheder på tilskuerpladserne (Foto: Zuma Press)
Både før og under Stockholm-derbyet var der uroligheder på tilskuerpladserne (Foto: Zuma Press)

Det svenske lokalopgør mellem de to Stockholm-klubber Djurgården og Hammarby løber sjældent stille af sig.

De to holds fangrupperinger er ikke ligefrem de bedste venner, og det kom nok en gang til udtryk i går aftes, da de to klubber tørnede sammen i den bedste svenske række Allsvenskan.

Allerede under opvarmningen tørnede de to fangrupperinger sammen på den ene langside på stadion, hvorpå der udbrød slagsmål, men politiet kom hurtigt til og fik stoppet urolighederne.

Men i pausen af kampen gik det igen helt galt, da en påvirket tilskuer pludselig gik amok på pressepladserne, hvor den svenske presse, der dækkede opgøret, sad. Det beretter både Aftonbladet og Expressen.

Skandinavien Stockholm-klubber mødes med politiet efter bombealarm

Tilskueren startede med at te sig uregerligt og gestikulere kraftigt og begyndte derpå at forstyrre de arbejdende journalister. Da han blev bedt om at forsvinde, blev han rasende og tændte af, og angreb en journalist fra tv-kanalen TV4 med både slag og trusler.

- Jeg kan bekræfte, at en af vores medarbejdere er blevet angrebet under kampen mellem Djurgården og Hammarby. Heldigvis har han det godt efter omstændighederne. Han er naturligvis chokeret, og det, der er sket, er helt uacceptabelt. Vi vil tage alle de nødvendige skridt, når vi har fået fuldstændig styr på situationen, sagde TV4s sportsdirektør Erik Westberg i går aftes.

Hooliganen blev først stoppet, da en politibetjent, der var til opgøret som privatperson, greb ind og overmandede tilskuer-tossen.

Episoden efterlod naturligvis de tilstedeværende journalister godt rystede.

- Det er det sygeste, jeg har været med til nogensinde på pressepladserne, skriver Expressens journalist Daniel Kristofferson om overfaldet, som han selv overværede.

Udeholdets kaptajn Kennedy Bakircioglü var bestemt ikke begejstret, da han hørte om overfaldet.

- Det er ikke noget, som nogen af os kan lide at høre. Den slags vil vi ikke have på lægterne. Denne gang var det en journalist, det gik ud over, næste gang er det måske en familie med børn. Vi ønsker, at folk skal hygge sig og føle sig trygge, når de er til fodbold. Det er forfærdeligt, lød det fra Hammarbys anfører.

I går aftes var overfaldsmanden endnu ikke identificeret, så det er uklart, om han tilhørte en af de to klubbers fangrupperinger.

Kampen på banen endte i øvrigt 1-3 til Hammarby.

61 kommentarer
Vis kommentarer