Først blev svensk topkamp aflyst - nu ruller matchfixing-lavinen

Svensk kamp blev udskudt på grund af frygt for matchfixing, da én spiller slog alarm, men langt flere spillere viser sig at være under efterforskning

Kampen mellem Göteborg og AIK bliver  undersøgt for matchfixing. Foto: All Over.
Kampen mellem Göteborg og AIK bliver undersøgt for matchfixing. Foto: All Over.

Svensk fodbold er ramt af en matchfixing-skandale, idet en spiller fra AIK har indrømmet at være under pres fra kriminelle, som ville have ham til at påvirke resultatet af torsdagens kamp mellem IFK Göteborg og AIK.

Kampen blev som konsekvens udskudt, og nu viser problemet sig at være langt større end det først gav indtryk af. Ikke blot én spiller, men mindst seks spillere i Allsvenskan-ligaen har været involveret i kriminelles forsøg på at bestemme resultatet af fodboldkampe.

Det er avisen Dagens Nyheter, som ifølge Aftonbladet har gravet oplysningerne frem. Dagens Nyheter har fået indblik i en del af politiets efterforskningsmateriale.

- Det er ikke usandsynligt, at antallet af spillere en endnu større, siger en politikilde til Dagens Nyheter ifølge Aftonbladet.

Materialet dokumenterer, fastslår Aftonbladet, at matchfixerne har rod i kriminelle netværk. I et tilfælde blev et forsøg på matchfixing opdaget, da en kriminel, som politiet overvågede, efter en kamp i Allsvenskan opsøgte en spiller i hans hjem.

Ifølge Dagens Nyheters oplysninger har fire spillere været aktivt indblandet i matchfixing, hvoraf en menes at have tjent ’store penge’ på aftalt spil.

Trods politiets mistanke om, at Allsvenskan-spillerne påtog sig opgaver for matchfixere, var bevismaterialet ikke stærkt nok til at retfærdiggøre retslige skridt, skriver Dagens Nyheter.

Aftonbladet skriver, at 40 tilfælde af formodet matchfixing er blevet anmeldt til politiet i Sverige siden 2012.

Mads Øland om svensk matchfixing: Flere er involveret

Svensk matchfixingsag: Pengestrømme og oddsændringer undersøges

Sex, million-fup og skandaler: De forlod landstrænerjobbet i skam