Griner ad Hareides Real Madrid-ord

Åge Hareide er tilbage som Rosenborg-træner og bliver nu konfronteret med to historier fra fortiden - dengang han stoppede trænerkarrieren definitivt og selv ikke Real Madrid kunne lokke, og dengang han var 'uspiselig' og en 'parodi' i Rosenborg, inden han blev reddet af opskrift på spansk-portugisisk klipfisk

Her bliver Åge Hareide udnævnt til ridder af Dannebrog for sin landtrænergerning i Danmark. Video: Ritzau Scanpix

Han havde allerede været træner for Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Örgryte, Viking og også landstræner for Norge, så i 2013 var Åge Hareide i en alder af 60 år sikker på, at han aldrig nogensinde skulle være fodboldtræner igen.

I anledning af, at den nu tidligere danske landstræner er blevet præsenteret som ny cheftræner i Rosenborg, så har den norske avis VG konfronteret Hareide med klippet, hvor han fortæller, at ingenting kan han få ham tilbage til fodbolden.

Selv Real Madrid ville han afvise, hvis de ringede.

- Real Madrid? Ja, definitivt. Det er ikke en klub for mig, sagde Hareide dengang, og efter at have været træner for først Malmö FF, så det danske landshold, og nu Rosenborg, så kan han godt se det sjove i Real Madrid-citaterne.

- Men nu er det jo næsten Real Madrid. Hvide trøjer er det i hvert fald, siger Hareide grinende om Rosenborg-jobbet, som han første gang havde i 2003, men forlod efter en enkelt sæson for at blive norsk landstræner.

- Jeg havde et godt forhold til Rosenborg, da jeg var her sidst, og det blev et kort ægteskab og en hurtig skilsmisse, men det er godt at være tilbage, siger Hareide.

Se også: Hareide afslører luksus: Så mange millioner koster VM os

Artiklen fortsætter under billederne

Hareide blev onsdag præsenteret som ny Rosenborg-træner. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix
Hareide blev onsdag præsenteret som ny Rosenborg-træner. Foto: Fredrik Hagen/Ritzau Scanpix

Åge Hareides tid som dansk landstræner sluttede før tid på grund af coronavirus verden over. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareides tid som dansk landstræner sluttede før tid på grund af coronavirus verden over. Foto: Lars Poulsen

Se også: Reagerer på tv-ballade

Se også: Pinligt: - Det er en parodi!

- Han har vel snart været længe nok i København, lyder det om Ståle Solbakken. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold - 9. sep. 2019 - kl. 14:02 Anbefaler nyt job til Ståle: - Har været længe nok i København

I et andet VG-interview bliver Hareide konfronteret med sit exit i Rosenborg for 17 år siden. Dengang fik han nemlig en seriøs gang skæld ud af daværende Rosenborg-direktør Rune Bratseth for at løbe fra jobbet i utide. Bratseth sagde, at Haredie var blevet 'uspiselig' og kaldte ham for en 'parodi'.

- Der gik vel omkring tre måneder, så ringede han og bad mig om min bacalao-opskrift. Jeg lavede bacalao (spansk-portugisisk klipfisk, red) til både administrationen og andre i klubben, og han kunne godt lide den, griner Hareide.

Bratseth bekræfter hændelsesforløbet og kalder Hareides klipfiske-ret for 'helt suveræn'.

- Vi var i totterne på hinanden i et kvarter, og det var vel det. Vi har temperament begge to, og det varede ikke længe. Vi har et godt forhold til hinanden, siger Bratseth, der nu er bestyrelsesmedlem i klubben, til VG.

Åge Hareide starter officielt i Rosenborg 1. september og skal her forsøge at hive klubben op fra en skuffende fjerdeplads.

Men mon ikke det er muligt. Efter det definitive karrierestop som træner fra starten af 2013 skulle man kun frem til januar 2014, før Hareide igen var træner.

I Malmö FF førte han klubben frem til mesterskaber og deltagelse i gruppespillet i Champions League og de fire år som dansk landstræner sluttede med to slutrunde-kvalifikationer og en rekordlang stime uden nederlag, inden coronavirus stoppede det hele.

Se også: Hareide i smerter: - Jeg lå to uger på gulvet

Lønningerne i Premier League - der i øvrigt er blevet kedelig at se på - er alt, alt for høje, mener Åge Hareide. (Foto: Polfoto) Sport og Spil Stort interview med Hareide: Fodbold kan være forbandet kedeligt

Kasper Schmeichel og Åge Hareide Hareide under onsdagens  pressemøde på Vokkri Stadium i Kosovo. Foto: Lars Poulsen/Polfoto Sport og Spil Hareide undrer sig over danskerne: I er svære at begejstre

36 kommentarer
Vis kommentarer