Annonce:
Annonce:

Guld-Kuhn: Jeg elsker når det gør ondt

Malmö FFs danske succestræner håber på at han kan bane vej for flere danske trænere hinsidan

TV-Studie: Sådan lød det i januar fra Ekstra Bladets Allan Olsen, da Allan Kuhn røg til Malmø FF
Annonce:
Følg Fodbold

- Sikke en dag.

Allan Kuhn lyder begejstret og overvældet på samme tid.

Skeptikerne stod i kø, da han i starten af året blev udpeget til cheftræner i Malmö FF. Nu har han gjort MFF til svensk mester.

Karrierens fjerde mesterskab. Han vandt som spiller med Lyngby i 1992, og siden var han assistenttræner, da Erik Hamrén og Kent Nielsen førte AaB til guld.

- Det er svært at fremhæve det ene frem for det andet. I dag er det jo et team, der står bag resultaterne, og så får jeg som den øverste naturligvis kreditten. Men alle mine mesterskaber er jo et udslag af mine evner til at skabe sammenhold. Vi vinder sammen og taber sammen.

Annonce:

- Derfor så vil jeg oprigtigt påstå, at jeg har været lige så glad for mesterskaberne med Erik Hamrén og Kent Nielsen og som spiller. Men det er klart at det vejer rigtig tungt, at vinde et mesterskab som cheftræner. Det er en dejlig bedrift, siger Allan Kuhn over telefonen.

Malmö-guldet blev sikret på tredjesidste spilledag. Men intet tydede på et komfortabelt mesterskab da sæsonen startede. To nederlag i de første tre kampe fik alarmklokkerne til at ringe og tvang Allan Kuhn i arbejdstøjet.

- Når jeg føler mig mest ramt, så er jeg allerstærkest. Jeg er god til at komme over nederlag. Når det hele kører rundt i hovedet, og jeg ikke kan falde i søvn. Når man næsten ikke kan slæbe sig ud af sengen, der har jeg fundet ud af, at jeg er stærk.

- Det ligger i min personlighed. Det må godt gøre ondt, konstaterer Allan Kuhn.

- Det var anderledes, da jeg var assistent, for der var det nærmest min opgave at komme med energi og glæde efter et nederlag. Sådan kan jeg ikke komme som cheftræner, men jeg har fået den del struktureret endnu mere, og når det gør ondt, så er jeg stærk, siger han.

Annonce:

Allan Kuhn er ikke typen, der placerer sig selv på en piedestal. På den facon har den underspillede nordjyske stil sat sit klare præg på bornholmeren, der tilbragte 11 år i Aalborg med familien.

Ny dansk mestertræner: Men mange tvivler stadig på ham

Svenskerne om 'chokvalg': Hvem er Allan Kuhn?

Malmø amok i jubel: Mesterskabet er hjemme!

Derfor valgte AaB Søndergaard

Allan Kuhn på hjemmebanen. Foto: All Over
Allan Kuhn på hjemmebanen. Foto: All Over
 

Så når han bliver mødt med de skeptikere, der selv efter guldet er i hus ikke vil anerkende bedriften, så sukker han bare.

- Vi har klaret os uden Anders Christiansen og Markus Rosenberg i slutfasen. Magnus Eikrem har også været ude. Vores topscorer Vidar Kjartansson blev solgt i sommer. Det her mesterskab er kørt hjem på kollektivet, konstaterer Allan Kuhn uden at kaste sig ud i en ordkrig med eksperter, der i stor stil er baseret i Stockholm... langt fra Malmö.

Annonce:

Og så vælger han endda ikke at påpege, at Malmö har syv points forspring i toppen, og dermed kan mesterskabet blive det mest suveræne af de fire som er vundet siden 2010. Ja, faktisk er det kun Djurgården der i 2003 vandt med syv point, der kan matche Malmös guld-forspring i dette årtusinde.

Set i lyset af AaB's aktuelle nedtur så er banen åben for et lille svirp med halen i retning af klubben, som ikke kunne bruge Allan Kuhn som cheftræner, da Lars Søndergaard overtog for halvandet år siden. Men sådan er Kuhn ikke.

- Jeg ser ikke det her som en hævn eller revanche. AaB var helt åbne og ærlige om, at de så mig som assistent. Jeg blev mere skuffet, da de ikke valgte mig i 2008, da Bruce Rioch blev fyret, siger Allan Kuhn, der dog kalder skiftet til Malmö FF for: 'lidt af et comeback.'

- Det skader heller ikke at komme væk fra Danmark og blive set med nye øjne. Jeg kan jo se, at Glen Riddersholm går meget op i, at han er en mestertræner. Og det betyder da meget. Mestertræner. Det er en ny historie. Det kan jeg være stolt af, siger han og håber, at han med sin succes kan bane vejen for andre danske trænere i Sverige.

Annonce:

- Jeg tror på, at det her kan føre noget med sig. Når en træner får succes i et andet land, så er det jo en øjenåbner. Og det vil være naturligt at kigge mod Danmark. Det er jo mange år siden, at der har været danske trænere i Allsvenskan, så jeg håber da, at der er klubber, der bliver inspireret, siger Allan Kuhn.

Både Jakob Michelsen og David Nielsen nævnes blandt kandidaterne i Stockholm-klubben Hammarby, der har det højeste tilskuersnit i ligaen.

Brøndby-scoop er sommerens bedste køb

Fantastisk, Kuhn - men er du gal et jobskifte!

FCK klar til Superliga-exit: Derfor er det tomme trusler

Vild velkomst: Denne episode kan koste FCK stor straf

Allan Kuhn tabte to af sine første tre kampe med Malmö. Der efter har holdet marcheret mod guldet. Foto: All Over
Allan Kuhn tabte to af sine første tre kampe med Malmö. Der efter har holdet marcheret mod guldet. Foto: All Over

Flop i Superligaen - nu hitter de i udlandet: FCN fyrede Norges nye målkonge

Derfor brød det sammen i AaB: For Kent til det her sted

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: