Guldhåbet lever stadig for Göteborgs danskertrio

IFK Göteborg vandt storkampen mod AIK med 2-1, og alt er åbent før sidste spillerunde i Allsvenskan.

Søren Rieks har stadig chancen for at blive svensk mester (Foto: Zuma)
Søren Rieks har stadig chancen for at blive svensk mester (Foto: Zuma)

Kampen om det svenske fodboldmesterskab skal afgøres på allersidste spilledag, og en dansk trio står i centrum af begivenhederne.

Det står klart, efter at IFK Göteborg med Søren Rieks, Mads Albæk og Jakob Ankersen vandt storkampen mod AIK med 2-1 mandag aften og dermed holdt liv i håbet om at sikre sig Allsvenskan-guldet.

Med sejren er danskerklubben på andenpladsen, men puster førende IFK Norrköping i nakken. Göteborg har 62 point mod Norrköpings 63 inden sidste runde på lørdag.

Se også: Göteborg misser førstepladsen trods Ankersen-scoring

På en fyldt Friends Arena i Stockholm var det ellers AIK, der kom bedst fra start, da Henok Goitom fik sendt bolden i nettet efter 19 minutter.

Men gæsterne svarede omgående igen, da talentfulde Gustav Engvall kunne udligne efter elendigt forsvarsspil i AIK's bageste rækker.

Samme Engvall var også manden bag det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet, da han scorede til 2-1 efter en times spil.

Se også: Vilde fans til bevidstløs spiller: Lad ham dø!

Både Ankersen og Rieks blev skiftet ud i slutminutterne, da forspringet skulle bjærges i land mod et desperat satsende AIK-hold, som også kæmpede for at holde liv i gulddrømmen.

Med Göteborgs sejr er alt åbent på sidste spillerunde, hvor IFK Göteborg godt nok er afhængig af, at Norrköping taber point.

Men førerholdet skal på en meget svær opgave på udebane mod Malmö FF, mens Göteborg på papiret får det lettere med en hjemmekamp mod bundholdet Kalmar.

Se også: Ny danskerscoring sikrer IFK Göteborg tre vigtige point

1 kommentar
Vis kommentarer