Hareide: Jeg har ikke lyst til at forlade Malmö

Den norske træner forlader Malmø FF med vemod, selvom han efter alt at dømme skal være dansk landstræner

Nu er der snart ingen hindringer tilbage for, at Åge Hareide kan blive præsenteret som ny landstræner for det danske herrelandshold i fodbold.

I dag har den norske træner nemlig sagt op i Malmö FF, og han har kun en kamp tilbage i spidsen for den sydsvenske klub.

Han har givet et interview med den lokale svenske avis Sydsvenskan, og selvom han på intet tidspunkt nævner det i interviewet, så er hans næste destination trænerposten for det danske landshold.

Men det er bestemt ikke uden vemod, at den tidligere Brøndby-træner stopper hos de tidligere svenske mestre.

Hareide stopper i Malmö - men ingen aftale med DBU

- Jeg vil egentlig helst ikke forlade Malmö. Havde jeg været yngre, så var jeg nok også blevet her længere tid. For det handler om at bygge noget nyt op. At vinde Allsvenskan næste år, etablere sig i Europa igen i 2017, og siden tage det næste skridt året efter.

- Det er mærkeligt, men det er ikke med nogen god følelse, at jeg gør det her, for jeg har trivedes med alt. Klubben, byen, fansene og spillerne. Jeg er blevet en Malmø'er, siger Hareide til den svenske avis Sydsvenskan

Nordmanden vil være loyal overfor sin arbejdsgiver, og han giver dem god tid til at finde afløseren, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger i øvrigt er på trapperne, og løsningen kan blive dansk.

- Jeg har seks måneders opsigelse i min kontrakt. Jeg ønsker at være fair overfor klubben, og de har brug for tiden nu til at finde en erstatning. Det er ikke meningen, jeg skal være her til juli, og de så skal stå med problematikken til sommer. Jeg forlader Malmø FF efter Real Madrid-kampen, siger Hareide.

Ståle 100 procent sikker: Hareide bliver dansk landstræner

Hareides træning i Malmö i dag bliver dermed den sidste på anlægget. De har træningskamp mod Molde i morgen, og så venter en tre dages træningslejr på Marbella, inden de skal møde Real Madrid på tirsdag.

Det forventes, at Hareide bliver præsenteret som ny landstræner for Danmark efter Champions League-kampen mod Real Madrid er afviklet.

Sådan sagde eks-FCK'er Johan Wiland for nyligt om tanken om at skulle undvære Åge Hareide. (Foto: Henning Hjorth)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt