Her er Skandinaviens bedste - hvor er Brøndby?

Malmö FF giver FC København og de andre baghjul i den prestigefyldte kamp om tronen i Skandinavien, hvor Brøndby efterhånden spiller en sekundær rolle. Hvem synes du, er de bedste - stem længere nede

Herlige Malmö FF er for anden sæson i træk med i Champions League efter endnu en magisk europæisk aften på elektriske Swedbank Stadion.

Og med FC Københavns sekundære placeringer i Superligaen de seneste sæsoner og den seneste nedtur i Europa League, så er det oplagt at diskutere om et magtskifte i Skandinavien er på vej.

Ekstra Bladet har spurgt Morten Stokstad, VG og Mathias Lühr, Expressen - to af de mest fodboldkyndige journalister i vores nabolande - om, hvordan de ser det aktuelle styrkeforhold mellem de skandinaviske klubber.

Se også: Malmø i sejrsrus: Giv os Barcelona, Arsenal og Real Madrid

Kombineret med Ekstra Bladets egen rangering så er billedet klart. FC København er detroniseret. Malmö FF regerer over Skandinavien.

- Når jeg rangerer holdene, så kigger jeg på det fundament, de bygger på. Det vil sige, at der skal være en årsag til, at holdet er i toppen, og samtidig skal holdet også præstere mere end bare en enkelt sæson, siger Mathias Lühr fra den svenske avis Expressen

- Malmö FF føles som en klar etter i Skandinavien lige nu, selv om Rosenborgs stærke motor begynder at brumme tydeligere i vest.

- Men at svensk fodbold er ved at være modent, afspejles i stillingen i Allsvenskan. Malmö FF ligger bare nummer fem efter 21 runder, og et tredje mesterskab i streg virker usandsynligt efter det seneste nederlag mod Häcken.

- Svenske talenter får stadigt mere tillid i Allsvenskan, og U21 EM-guldet er et tegn på at fremtiden ser lys ud.

- AIK har under træneren Andreas Alm udviklet sig til et stabilt tophold sæson efter sæson. I år har klubben atter et godt udgangspunkt før afslutningen i efteråret.

- IFK Göteborg havde en stærk start og ligger stadig til guld, men de har ikke på samme vis haft den stabilitet som AIK de seneste sæsoner.

- Elfsborg er stabilt med i toppen, men set i et internationalt perspektiv, så er hjemmebanen med kunstgræs et minus.

Se også: Seerne flygtede fra Brøndby

Også Ekstra Bladets Klaus Egelund er begejstret for Malmö FF, der er hans bud på Skandinaviens bedste.

- Ni sæsoner i træk med gruppespil betyder, at FC København stadig må regnes som Danmarks stærkeste kort internationalt. Selv om løverne de seneste par sæsoner stort set konstant har været rangeret efter FCM, så tæller det ikke til ulvenes fordel i denne sammenhæng, at det internationale gennembrud mangler.

- Set i et skandinavisk perspektiv kalder Malmö FF’s opblomstring på beundring. Et nyt gruppespil er sikret, selv om en stor del af holdet er skiftet. Den skandinaviske krone glimter på den anden side af Øresundsbroen.

Lav din egen liste over Skandinaviens bedste hold. Scroll til bunden og slå dig løs!

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

159 kommentarer
Vis kommentarer