Annonce:
Annonce:

Hylder 9-årig: Spillede for modstander – scorede mod egen klub

En norsk dreng har fået anerkendelse fra det norske fodboldforbund, efter at han ’gjorde det onde’ ved sin egen klub

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold

Tirsdag var der fint besøg hos den lille norske klub Nymark. Her mødte repræsentanter fra det norske fodboldforbund op for at uddele en fairplay-hæder.

Hovedpersonen i denne sammenhæng var den blot niårige Olaf fra klubbens ungdomsafdeling, og årsagen hertil var helt speciel.

Tidligere i oktober var der kamp mellem Nymark og Trane i den lokale række. Forud for opgøret mellem de to U9-hold opstod dog et problem. Trane havde kun fire spillere til rådighed og manglede derfor en enkelt mand for at kunne stille fuldtalligt hold.

Nymark var omvendt en mand i overtal, og det var her, at Olav så sit snit til at gøre kampen lige for begge parter. Den niårige nordmand besluttede egenhændigt, at han kunne gå over på modstanderens side, så der ville være fem spillere på begge hold. Det skriver norske TV2.

Annonce:

- Jeg gik over på Tranes hold, fordi vi var seks spillere, og de var fire. Det var retfærdigt, at en af os gjorde det, så vi kunne spille kampen, siger Olav.

Det midlertidige skifte kom dog til at ’gøre ondt’ på Olavs eget hold. Den unge nordmand stod således for flere scoringer i kampen, og han holdt sig endda ikke tilbage med jubelscener.

Der blev sat stor pris på indsatsen fra Tranes side, og efterfølgende tog klubben kontakt til det norske fodboldforbund (NFF) for at gøre opmærksom på den fine gestus af unge Olav.

- Jeg tror, der er flere spillere, som havde tanker om at gøre det samme, men det er ikke alle, der er så modige at gøre det. Men jeg er ikke overrasket. Jeg tror, handlingen repræsenterer flere spillere og ikke bare Olav, siger Nymark-træner Øystein Bjaanes ifølge TV2 Norge.

Det norske fodboldforbund reagerede ikke overraskende positivt på omtalen.

Annonce:

- Det havde været en rigtig god oplevelse (for Trane, red.), efter at de ellers var mødt op med en mand for lidt til at spille kamp. Olav leverede en rigtig god indsats for Trane, siger Tove Iren Vindernes, der arbejder med klubbernes udvikling inden for det lokale område i NFF.

Fra forbundets side ønskede man dog at gøre lidt ekstra ud af episoden. Og tirsdag kom belønningen i form af et fornemt fremmøde til Nymarks U9-træning. Som klubbens leder af børneafdelingen, Kristian Botnen, beskriver det over for Ekstra Bladet:

- Vi får en mail fra fodboldforbundet, der fortæller, at det var vældig sjovt, at en spiller fra vores hold havde ageret sådan. Det så de som ægte fairplay, og det er noget, som forbundet ser positivt på, siger Botnen.

- De mødte op og overværede træningen i går (tirsdag, red.), og efterfølgende fik hele holdet så opmærksomhed og en stor tak. Det var noget, som alle drengene var glade for, forklarer Botnen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: