I krig med danske topnavne: Sådan endte Kuhn i Malmø

Allan Kuhn er ny cheftræner i svenske Malmø FF, og det er kommet på plads efter et forløb, hvor han har været i tæt kamp med blandt andre en række danske trænere

Se analysen: Kan Allan Kuhn stå for presset i Malmø?

Kasper Hjulmand, Morten Wieghorst ja endda Glen Riddersholm. Listen med navne på danske toptrænere, der kunne overtage det ledige sæde i Malmø FF, har været lang. Den har også inkluderet den tidligere cheftræner Åge Hareides assistent Josep Clotet Ruiz og Norrköpings Janne Andersson.

Trænerjobbet endte med at gå til en dansker, men ingen havde luret, at det skulle være AaB-assistenten Allan Kuhn.

Den 47-årige tidligere FC Midtjylland-chef løftede selv noget af sløret for, hvordan jobbet endte med at gå til bornholmeren.

- De tog kontakt for en måned siden, og så har der jo været møder siden. Og så fik jeg jobbet til sidst, sagde en smilende Kuhn til Sydsvenskan umiddelbart efter at være præsenteret hos de lyseblå, der de seneste to sæsoner har spillet Champions League.

Men først skrev Glen Riddersholm kontrakt med AGF, og siden droppede en engelsk investor at købe Randers og kastede i stedet interessen på FC Nordsjælland, som man endte med at købe. Og til det projekt fik man overtalt Kasper Hjulmand til at vende tilbage som træner. Dermed var endnu en kandidat ude af billedet til det svenske topjob.

- Listen er lang, men vi arbejder mere intensivt med nogle få, sagde Niclas Carlnén, administrerende direktør i Malmø FF, tilbage i december.

Ifølge svenske fotbollskanalen takkede to kandidater nej, før man besluttede sig for Allan Kuhn. Kasper Hjulmand var - ligesom Ekstra Bladet har beskrevet det tidligere - topkandidaten. Men også den AGF-fyrede træner Morten Wieghorst skulle have takket nej til jobbet.

Wieghorst tæt på svensk topjob

Stoppede som cheftræner
Allan Kuhn var cheftræner i FC Midtjylland tilbage i 2009-2011, men stoppede fordi presset og medieopmærksomheden som cheftræner var for hårdt. Siden da har han levet en mere stille tilværelse som assistent, først i Randers i en kort periode og siden i AaB.

Tanken om at blive cheftræner igen opstod, da AaB forrige sæson vandt både mesterskab og landspokalen.

- Da vi vandt 'the double', tænkte jeg, at nu skal det være mig, der står med chefansvaret næste gang, sagde Allan Kuhn, der har en fortid i svensk fodbold og afslørede, at han følger det meget tæt.

- Jeg har lært meget af de år, siden jeg sidst var cheftræner. Jeg tror, at nu har jeg fået nøglerne til at være cheftræner, og desuden er mine børn nu blevet gamle nok til, at det nu er min tid.

Han har endnu ikke mødt sine nye spillere, men når han gør, vil de få af vide, at han kommer til at stå for en offensiv spillestil, hvor meget af spillet skal foregå langs græstæppet.

- De fire øverste skal lave mange flere mål og flere assister.

Allan Kuhn flytter til Malmø, når han starter i sit nye job den 15. januar.

Se Kuhn begå sig på svensk her

Svenskerne hævder: Hjulmand afløser dansk landstræner

Sådan gik det alle FCK-trænerne

BLÅ BOG: Allan Kuhn

Navn: Allan Kuhn
Alder
: 47 år
Spillerkarriere:
Rønne (1987), Lyngby (1987-88 & 1990-97), B1903 (1988-89), Örgryte IS (1997-00) og Hvidovre (2001-02)
Meritter som spiller: Vinder af den danske pokalturnering (1990), Superliga-vinder (1992) og vinder af den svenske pokalturnering (2000)
Landskampe: Fem kampe og to scoringer for U19-landsholdet
Trænerkarriere
: Træner for FC Bornholm (2002-03), assistent for AaB (2004-09 & 2011), træner for FC Midtjylland (2009-11) pg assistent i Randers (2011-2016)

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.