IFK-dansker slog modstander: Risikerer karantæne

Jakob Ankersen blev udvist i IFK Göteborgs testkamp mod Strömsgodset, og det kan ende med en karantæne. Ankersen førte sin hånd i ansigtet på modstanderen og skubbede

Jakob Ankersen gik over stregen i en træningskamp mod Strømgodset og risikerer at gå glip af kampe i Allsvenskan og Europa. Foto: All Over Press
Jakob Ankersen gik over stregen i en træningskamp mod Strømgodset og risikerer at gå glip af kampe i Allsvenskan og Europa. Foto: All Over Press

Nogle gange er temperamentet på kogepunktet, når der er vigtige point på spil i fodbold, men faktisk er det sjældent, at det går så hidsigt for sig, når der er tale om en træningskamp forud mod en sæsonstart.

Det skete dog torsdag, hvor svenske IFK Göteborg og norske Strömsgodset spillede 2-2. Og i centrum var danske Jakob Ankersen, der nu meget vel kan ende med karantæne, efter han så rødt i kampen.

Danskeren blev små 20 minutter før tid offer for en hård tackling fra Tommy Höiland, skriver gp.se. Og det reagerede Jakob Ankersen på ved at rejse sig, føre sin hånd i hovedet på Tommy Höiland og skubbe nordmanden væk. Jakob Ankersen blev ikke overraskende udvist.

Sagen er et problem for IFK Göteborg, fordi Ankersen meget vel kan ende med at få karantæne for forseelsen. Og den svenske klub forventer, at det bliver en tidsbegrænset straf, der altså betyder, at Ankersen går glip af kampe i Allsvenskan og Europa.

Jakob Ankersen har en fortid hos Esbjerg i Superligaen. Foto: Jakob Jørgensen
Jakob Ankersen har en fortid hos Esbjerg i Superligaen. Foto: Jakob Jørgensen
 

Selv var Jakob Ankersen efterfølgende klar over, at det var en uacceptabel opførsel.

- Jeg fik en meget hård tackling, og så reagerede jeg instinktivt. Jeg har undskyldt over for ham, og så er den ude af verden fra min side. Det hele sker på et splitsekund, og jeg skal selvfølgelig lære at kontrollere situationen. Det må jeg tage med mig til næste gang, der kommer en situation, siger han til gp.se.

Træner Jörgen Lennartsson er utilfreds med situationen og håber, at Jakob Ankersen lærer af det hele.

- Han fik en hård tackling og reagerer med en hånd i ansigtet. Det var jo helt klart ikke i orden - det kan slet ikke forsvaares. Det siger sig selv, at vi ikke kan acceptere Jakobs ageren i situationen, siger træner Jörgen Lennartsson.

Jakob Ankersen og IFK Göteborg ligger nummer fem i tabellen før efterårssæsonen. I Europa League møder holdet Llandudno, hvor det altså er usikkert, om Jakob Ankersen er med. Det kommer an på, om og hvornår han får karantæne.

Skandinavien Noget fis? Udvist for brandskid

David Nielsen i aktion for FCK sammen med Clement Cliford, Claus Nielsen og Brian Laudrup. Lyngby-trænerens søn går i farmands fodspor og har skrevet under på en professionel kontrakt med den norske topklub Strømgodset, som David Nielsen i øvrigt selv har været cheftræner for. Foto: Ole Steen Skandinavien Topklub skriver kontrakt med Superliga-træners 15-årige søn

0 kommentarer
Vis kommentarer