Kinesisk vanvid breder sig til Sverige: Rekordsum for ukendt angriber

Kinesiske Guizhou Hengfeng Zicheng FC er klar til at lægge 32 millioner kroner for Michael Olunga i svenske Djurgården

Djurgårdens Michael Olunga (i blåt) er klar til et skifte til kinesisk fodbold. Foto: All Over Press
Djurgårdens Michael Olunga (i blåt) er klar til et skifte til kinesisk fodbold. Foto: All Over Press

Oscar, Axel Witsel og Carlos Tévez er nogle af de internationale verdensstjerner, der dette transfervindue har taget turen til Østens mystik i Kina, hvor gigantiske pengesummer venter fodboldstjernerne.

Spillernes forhenværende klubber tager sig også godt betalt for at slippe sine profiler til kinesisk fodbold, og selv om den nært forestående handel med Michael Olunga langt fra når Tevez-niveau, så får den svenske Allsvenskan-klub Djurgården en rekordsum for at slippe sin kenyanske angriber til Guizhou Hengfeng Zicheng FC.

Ifølge svenske Expressen er det kun få detaljer, der skiller Olunga og den kinesiske arbejdsgiver, der til gengæld sender et beløb svarende til cirka 32 millioner danske kroner til Stockholm som 'tak for handlen'. Det vil være et rekordsalg i den svenske klubs historie.

Michael Olunga (i midten) sælges fra svensk til kinesisk fodbold for 32 millioner danske kroner. Foto: All Over Press
Michael Olunga (i midten) sælges fra svensk til kinesisk fodbold for 32 millioner danske kroner. Foto: All Over Press
 

Hvis navnet Michael Olunga ikke siger dig det store, så fortvivl ikke. Den 22-årige kenyaner har nemlig kun haft en enkelt sæson i svensk fodbold til at gøre opmærksom på sig selv, idet han kom til Djurgården fra en kenyansk klub, Gor Mahia, i februar 2016 for et beskedent beløb.

I den forgangne Allsvenskan-sæson spillede Olunga 27 kampe og scorede 12 mål, hvilket bidrog til Djurgårdens syvendeplads i ligaen.

Det forholdsvis korte cv har dog været rigeligt til at Guizhou Hengfeng Zicheng FC var klar til at lægge godt 30 millioner kroner. CSKA Moskva var ifølge Expressen også inde i kampen om spillerens underskrift.

Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Sport og Spil Her er Superligaens 100 største spillere - nogensinde

Se også: Svensk stortalent dropper Real - her er hans nye klub

Se også: Malmö FF henter Lasse Nielsen i Gent

Se også: Svensk million-bud på Esbjerg-profil

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere