Kritik af 'mini-Mourinho': Fyret dansker var for hård!

Jakob Michelsen havde ikke støtte fra den største spiller i Hammarby og var for hård, vurderer svensk kronikør

Jakob Michelsens fyring bliver forklaret af svensk klummeskribent med indsigt i klubben. Foto: All Over
Jakob Michelsens fyring bliver forklaret af svensk klummeskribent med indsigt i klubben. Foto: All Over

Michelsen fyret i Hammarby efter magtkamp

Onsdag aften erfarede Ekstra Bladet og flere andre medier, at den tidligere SønderjyskE-træner Jakob Michelsen er blevet fyret i den svenske storklub Hammarby efter blot en enkelt sæson.

Tidligere har Ekstra Bladet kunnet fortælle, at en af årsagerne var en magtkamp mellem Jakob Michelsen og sportschef Jesper Jansson, der kom til efter danskeren.

I en klumme i Expressen fortæller avisens fodboldkronikør Daniel Kristoffersen også om andre årsager til danskerens fyring.

- Hans ligefremme og hårde lederstil blev hurtigt en for stor kontrast for spillerne i Hammarbys trup. Han kritiserede spillerne åbent til træning, og så spillede det ingen rolle, om du hed Kennedy Bakircioglu, Romulo eller Marcus Degerlund, skriver kronikøren med henvisning til både den rutinerede stjerne og det unge talent.

- Det konstante skift med startellevere og positioner for spillerne var heller ikke noget, som gik hjem hos spillertruppen og den sportslige ledelse. Det gjorde, at Hammarby ikke havde noget rigtigt grundspil, og ingen spillere var helt sikre på, hvordan de skulle spille fra kamp til kamp, lyder det.

- Desuden var det lovede pasningsorienterede fodbold pist væk. Det var som om, at 'Mini-Mourinhos' bus aldrig blev parkeret. Sejrene udeblev, og der var svingdøre i forsvaret, lyder det.

Jakob Michelsen fik en enkelt sæson i Hammarby. Foto: All Over
Jakob Michelsen fik en enkelt sæson i Hammarby. Foto: All Over
 

Fodboldkronikøren bekræfter også, at ansættelsen af sportschef Jesper Jansson blev afgørende for Michelsens exit, da det mindskede Jakob Michelsens indflydelse.

- Desuden blev han ikke bakket op af ikonet Kennedy Bakircioglu, hvilket ikke er uvæsentligt i en klub som Hammarby, lyder det, mens det dog afvises, at der er tale om mytteri fra spillertruppen.

Tidligere har det været sådan i Hammarby, at cheftræneren har styr på alt, men nu er der kommet en stærk sportschef, og det skulle ifølge kronikøren blot være sket noget før, for det er sådan de succesrige klubber med Malmö FF i spidsen har gjort de senere år.

Hammarby har endnu ikke bekræftet fyringen, men det ventes at ske torsdag.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

For dårlig til 1. division: Nu brager han igennem i Europa

Superliga-topscorer afslører: Derfor sagde jeg nej til Brøndby

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020