Målhelt provokerede i topbrag: Dansker måtte holdes tilbage

AIK og Malmö FF røg i totterne på hinanden, da Sebastian Larssons scoring efter 96 minutter antændte et bål i begge lejre

Lasse Nielsen og Søren Rieks er blandt de Malmö-spillere, der ryger i totterne på AIK-lejren efter udligningen. Foto: Christine Olsson/Ritzau Scanpix
Lasse Nielsen og Søren Rieks er blandt de Malmö-spillere, der ryger i totterne på AIK-lejren efter udligningen. Foto: Christine Olsson/Ritzau Scanpix

Det er nu, det skal være for AIK.

Den stolte Stockholm-klub fra Solna ligger særdeles lunt i svinget til at vinde sit første svenske mesterskab i ni år. Det blot andet på 20 år.

Mandag aften kom de et skridt nærmere.

Hjemme på Friends Arena spillede de 1-1 med Malmö FF og har nu fire points forspring til IFK Norrköping med bare tre kampe igen.

Men dagen derpå er der ting, der skal forklares i AIK.

For hvad var det lige, der skete, da Sebastian Larsson scorede på direkte frispark i næsten seks minutters overtid til 1-1? Hvordan var det, han reagerede, da tusinder gik amok i jubel over det eminente spark, der sikrede dem det vigtige point?

TV-billederne viste et stadion, der skælvede. Alle med den karakteristiske mørke bluse kunne ikke være i egne kroppe af glæde og forløsning over stjernens mål. Heller ikke spillerne og trænerne.

Og mindst af alle Sebastian Larsson, der følte, han havde noget, der skulle ud.

Så han drønede over til Malmö-bænken og lod dem vide, hvor dejligt han havde det. Med en slet skjult provokerede attitude, tør man sige.

De måtte stoppe Søren Rieks
Og så var jubel-scener og tilsvarende opgivende attitude hos gæsterne pist væk. Afløst af aggression.

For er der noget, der kan irritere fodboldspillere og snart sagt alle andre i og omkring sporten, er det brud på fairplay-reglerne. Det uskrevne kodeks. Du opfører dig ordentligt, og du hoverer i hvert fald ikke, når du jubler.

Det gjorde Sebastian Larsson.

Malmö-lejren kunne ikke fordrage det og fløj op fra deres sæder. I raseri. Og det kom snart til sammenstød mellem alle delegerede fra de to lejre ude ved sidelinjen.

Superliga-stjernens uhyggelige barndom: Voksede op med sult, vold og drab

Centralt stod danske Søren Rieks fra Malmö FF. Oprindeligt så det ud som om, han forsøgte at skille nogle stridende parter ad, men da han selv blev skubbet, blev den tidligere Esbjerg-profil godt og grundigt hidsig. Især indskiftede Stefan Silva havde danskeren set sig godt og grundigt sur på, inden andre Malmö-spillere fik skilt dem ad.

Sebastian Larsson pådrog sig en advarsel for sin rolle, og da det var nummer to i kampen, blev han smidt ud.

Hans holdkammerat Nicolas Marcelo Stefanelli fik også gult kort. Det gjorde Rieks og landsmanden Lasse Nielsen også. Og deres holdkammerat, der ikke levede op til sit navn, Bonke Innocent.

De to rutinerede profiler Henok Goitom og Marcus Rosenberg sås også i heftige diskussioner med kropskontakt til følge, men de slap for videre tiltale fra dommeren.

Og så lige en linje om målet: Sebastian Larssons frispark blev taget nogenlunde midt for mål - sådan nogenlunde 25 meter ude. Hans højreben skruede bolden ud, så det en kort overgang så ud som om, bolden ville gå forbi. Men den drejede ind igen og tog indersiden af stolpen - fuldstændig uden chance for Johan Dahlin i MFF-målet.

- Sebastian Larsson! Hvilket frispark, jublede kommentatoren.

'Hele Sverige forstår'
AIK havde haft en byge af chancer fordelt over hele kampen, men det var første afslutning, der rent faktisk ramte målet i det jævnbyrdige opgør, hvor kampens tredje dansker, Anders Christiansen, havde scoret det første mål kort inden pausen.

- Jeg tror ikke, jeg skal hjælpe dig i dag. Hvis du ikke har dine overskrifter nu, skal du sikkert finde et andet job. Det var tydeligt, hvad der skete i dag, og vi behøver ikke at tale mere om det. Hele Sverige forstår, hvad der er sket, sagde Christiansen til fotbollskanalen.

Var tidligere elitefodboldspiller: Nu har han fået drømmejobbet hos Kevin

Efter kampen tog Malmö FF-træner Uwe Rösler ordet på pressemødet.

Han tog imod den undskyldning, som AIK-træner Rikard Norling allerede havde sendt, men ifølge Rösler var det ikke træneren, der skulle undskylde.

- Det behøver han ikke. Han fejrede det ikke i vores tekniske zone. Det var nummer 14 (Heradi Rashidi, red.), der jublede i vores zone. Det gør man ikke. Det var det, der begyndte det hele, sagde Rösler.

Rashidi og Larsson.

- Vi får et utroligt vigtigt point med os i afslutningen af kampen. Skal man så bare være iskold og gå derfra. Det er jeg ikke, kom det fra Larsson.

Mens AIK ligner en svensk mester lige om lidt, kniber det mere for Malmö at få noget brugbart ud af sæsonen. Havde danskerklubben vundet i Stockholm, havde de ligget på en tredjeplads og dermed en Europa League-kvalifikationsplads.

Dybt berørt matchvinder efter dødsulykke: Han var som en far

Tottenham bænkede Eriksen og faldt i topbrag

Inter overlegen i italiensk topopgør

Efter katastrofe-start: Nu har Real Madrid fyret træneren

Drømmemål på stribe: Brøndby smed sejren mod mestrene

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby