Annonce:
Annonce:

Medie: Spiller-oprør over Bendtner - her gik det galt

Størstedelen af kriseramte Bendtners holdkammerater er trætte af den tidligere danske stjerne, mener Adresseavisen at vide

Nicklas Bendtner er måske færdig i Rosenborg: Allan Olsen forklarer hvad der er gået galt. Producer: Martin Lorentsen
Annonce:
Følg Fodbold

Gennem sine seneste to år i den norske fodboldklub Rosenborg BK har Nicklas Bendtner fået særbehandling, og derfor er holdkammeraterne godt trætte af danskeren.

Det konkluderer det norske medie Adresseavisen efter at have snakket med en række unavngivne kilder, som de betegner som 'centrale i klubben'.

Bendtner afviser selv store dele af kritikken:

'Nogle ting er gengivet korrekt, men det er desværre vanskeligt for mig at genkende flere af de anonymt plantede rygter i sagen. Det gør mig trist, for jeg mener, de er misvisende,' skriver han i en mail til avisen. Du kan læse det fulde svar længere nede i artiklen.

Ingen andre fra Rosenborg har haft lyst til at kommentere på sagen. Hverken sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye eller holdets nuværende træner Eirik Horneland.

Torsdag aften meddelte klubben dog, at man ikke længere ønsker danskeren i truppen.

Annonce:

Den historie kan du læse her: Bendtner er færdig

Men kilderne som Adresseavisen understreger, at Horneland har opbakning fra klubbens bagland til at holde den tidligere Arsenal-stjerne, der blot har spillet 186 minutter i indeværende sæson, væk fra kampbanen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der er langt til spilletid for Bendtner. Foto: Erik Eikebrokk
Der er langt til spilletid for Bendtner. Foto: Erik Eikebrokk

I dyb krise uden Bendtner

'Dead man walking'
Det norske medie konkluderer, at Bendtner er 'dead man walking' i Trondheim-klubben og bliver sendt videre i løbet af sommeren. Klubben er angiveligt i gang med at få kontrakten revet over, trods Bendtner har kontrakt frem til 31. december 2019.

Her er hele Nicklas Bendtners svar på kritikken:

 

'Nogle ting er gengivet korrekt, men det er desværre vanskeligt for mig at genkende flere af de anonymt plantede rygter i sagen. Det gør mig trist, for jeg mener, de er misvisende. Jeg har ikke et indtryk af, at jeg skulle have hverken en hel eller halv spillergruppe imod mig, overhovedet ikke.

Nogle gange kan det være lettere at finde en at skyde skylden på, når det ikke fungerer for kollektivet. Her er det klart, at en spiller med min historie og status står først i køen. Ifølge min erfaring kommer man længst med at kommunikere sin utilfredshed direkte med holdkammeraterne. Det har jeg selvfølgelig tillid til, at man fortsat gør i RBK (Rosenborg BK, red.)

Angående min generelle træningsindsats føler jeg, at jeg hver dag beviser, at jeg er god nok til at spille, og at jeg kan hjælpe holdet fra min farvoritposition, når muligheden byder sig. Det var ikke tilfældet i 2018, hvor jeg ofte spillede på uvante pladser og ikke nød særbehandling i hverken Europa League eller Pokalfinalen, hvor jeg med glæde tog ansvar for succes (og dermed også risiko for fiasko) på mine skuldre.

I 2019 giver det ikke mening at tale om spilletid. Men det er trænerens beslutning, og jeg forsøger at leve med det. For vær ikke i tvivl: Jeg har holdet og fansene i mit hjerte.'

 

Bendtners historie i Norge startede tilbage i 2017, hvor han blev den dyreste aftale, der endnu er blevet hentet.

Annonce:

Her fik Stig Inge Bjørnebye og agent Ivan Marko Benes forhandlet den treårige kontrakt på plads. Indholdet af den guldrandede kontrakt er endnu uvist. Men Adresseavisen mener at vide, at danskeren tjener i omegnen af 11 millioner kroner om året.

Langt mere end nogen andre i Rosenborg.

Rosenborg-boss: - Bendtner ryger nok til sommer

I en periode fik den danske angriber lov til at spille i Nike-støvler, til trods for at Adidas betaler for at sponsere hele truppen.

Derudover får Bendtner lov til at rejse ind og ud af landet på tidspunkter, hvor ingen andre i klubben har tilladelse. Mens medspillerne har været på træningsbanen, har Bendtner blandt andet delt billeder fra en ferie i Berlin. Og når han endelig er til træning, har resten af truppen indtrykket af, at han ikke yder nok.

Det kom eksempelvis til udtryk til en træning den 24. marts, hvor Bendtners hold tabte flere spil i træk.

Bendtners frustrerede medspillere mente ikke, at hans løb var tilstrækkelige, hvorfor holdkammeraterne forlod træningsbanen i protest.

Men det er ikke blot Bendtner, der er i krise, det er Rosenborg i den grad også.

Annonce:

Holdet er efter en katastrofal sæsonstart placeret på en 12. plads i Eliteserien med ni point i ligeså mange kampe.

Næste udfordring er på søndag, når de skal møde ligaens nummer fem, Brann.

Hareide undrer sig over danskerne: I er svære at begejstre

Raser over fodlænke til stjernen: Bendtner slipper for billigt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: