Nicklas Bendtner kan slippe for tremmer trods dom

Selv hvis Nicklas Bendtner skulle blive kendt skyldig i vold, er det ikke sikkert, at han kommer bag tremmer

Nicklas Bendtner skal møde i Københavns Byret fredag. Foto: Jan Sommer
Nicklas Bendtner skal møde i Københavns Byret fredag. Foto: Jan Sommer
Følg Fodbold

Når Nicklas Bendtner sætter sig ved siden af sin forsvarer i Københavns Byret fredag klokken 9:30, er det med uvisheden boblende i den 30-årige fodboldkrop.

Rosenborg-angriberen er tiltalt for vold mod en københavnsk taxachauffør, der ifølge Københavns Politi brækkede kæben to steder, da Nicklas Bendtner kvitterede med slag og spark, efter chaufføren kastede en ukendt genstand mod fodboldspilleren og kæresten Philine Roepstorff.

For det risikerer Bendtner i teorien fire et halvt års fængsel, men det niveau er ikke sandsynligt i Nicklas Bendtners tilfælde.

Det fortæller forsvarsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen, der er specialiseret i straffesager.

Hun kender ikke Bendtners sag dybt ned i detaljen, men udtaler sig på baggrund af sin erfaring i lignende sager.

- Et normalt strafniveau vil være 30, 40 eller 60 dage. Det er i det lag. Meget højere kommer den ikke op, siger hun.

Kan få betinget dom
I realiteten er det tvivlsomt, om han overhovedet kommer til at opleve et fængsel indefra.

Nicklas Bendtner er ikke tidligere straffet for vold, og det er en væsentlig pointe, når dommeren og de to domsmænd skal vurdere eventuel straf, hvis han kendes skyldig.

- Hvis man ikke er dømt før, så vil de personlige forhold tale for, at den bliver betinget. Altså hvis man ellers lever et normalt liv. Spørgsmålet om betinget eller ubetinget fængsel handler utrolig meget om de personlige forhold, og om man er tidligere straffet, siger Mai-Brit Storm Thygesen.

Skulle det ende med en betinget dom, vil det betyde, at den pågældende straf kun bliver effektueret, hvis han gør noget lignende i fremtiden.

Det er de tiltalt for

Nicklas Bendtner er tiltalt for vold, for ikke at have sele på under taxaturen samt for at forlade taxaen uden at betale regningen på 52 kroner.

Taxachaufføren er tiltalt for forsøg på vold, for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen og for ikke at have sele på.

Kan få 50 procent oveni - eller gå fri
Nicklas Bendtner risikerer dog at få lagt 50 procent oven i straffen, fordi han også er tiltalt efter en paragraf, der gør det muligt at straffe hårdere, når vold udøves mod eksempelvis taxachauffører.

- I paragraffen hedder det op til halvdelen af straffen oveni, men når de bruger den, så lægger de oftest halvdelen oveni. Så hvis dommen er 40 dage, så tager de halvdelen og lægger oveni. Det gør de ret præcist, siger advokaten.

Nicklas Bendtner har via sin forsvarsadvokat, Anders Nemeth, erklæret sig ikke skyldig i tiltalen om vold.

Rosenborg-stjernen kan blive fritaget for straf, hvis det vurderes, at han handlede i nødværge, efter at taxachaufføren kastede en ukendt genstand mod ham og kæresten.

Straffelovens §13 om nødværge

Handlinger foretagne i nødværge er straffri, for så vidt de har været nødvendige for at modstå eller afværge et påbegyndt eller overhængende uretmæssigt angreb og ikke åbenbart går ud over, hvad der under hensyn til angrebets farlighed, angriberens person og det angrebne retsgodes betydning er forsvarligt.

Stk. 2 Overskrider nogen grænserne for lovligt nødværge, bliver han dog straffri, hvis overskridelsen er rimeligt begrundet i den ved angrebet fremkaldte skræk eller ophidselse.

Ekstra Bladet er tilstede i retten ved Bendtners retssag. Vi følger den tæt gennem hele dagen i både tekst, video og billeder.

Det er langt fra første gang, at Bendtner er involveret i en møgsag. Ekstra Bladet giver dig her en gennemgang af fodboldstjernens tidligere skandaler. Redigering: Kristian Hansen og Martin Lorentsen

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind