Norsk avis ydmyger Norge: Dansk dominans på Nordens drømmehold

Danmark har hele otte spillere med i truppen til avisen VG's bud på Nordens hold 2016. Kun én nordmand er med

Christian Eriksen (10) er en af talrige danskere på Nordens Drømmehold for 2016 ifølge norske VG. Foto: Mikkel Tariq Khan
Christian Eriksen (10) er en af talrige danskere på Nordens Drømmehold for 2016 ifølge norske VG. Foto: Mikkel Tariq Khan

Vanen tro kårer den norske avis Verdens Gang sæsonens fodboldhold i Norden, når årets sidste dag er oprandt. 2016 var ingen undtagelse, selv om nordmændene nok helst ville glemme det forgangne fodboldår.

Norges dårlige klubresultater i Europa og endnu værre resultater på landsholdsplan har kostet dyrt i den norske selvopfattelse på fodboldbanen.

I hvert fald er der blot én eneste nordmand, som har fundet vej til Nordens Drømmehold anno 2016, som kan ses på vg.no. Og Rune Jarstein må endda tage til takke med en tjans som reservemålmand.

Dansk dominans
Til gengæld er de norske sportsjournalister ganske imponerede over de danske præstationer i det netop overståede 2016. I hvert fald har Danmark suverænt flest spillere med på holdet med otte i alt, hvoraf fire danskere har vundet vej til startopstillingen - det samme antal som Sverige har startelleveren.

Som vanligt har Christian Eriksen og Kasper Schmeichel fundet vej til holdet med deres høje niveau i engelsk fodbold. Det er sjette år i træk, Christian Eriksen er på VG's udvalgte hold, mens Kasper Schmeichel i år scorer hattrick.

- Kasper Schmeichel er Nordens klart bedste keeper - og når han lægger en sensationel Premier League-triumf på toppen, står han lige så urokkelig, som far Peter gjorde det for Manchester United i 90'erne. Lidt skadesplaget i efteråret, men det var ikke værre, end danskeren egenhændigt ødelagde Champions League-avancementet for FC København med et par suveræne redninger, begrundes valget af Kasper Schmeichel med.

Kasper Schmeichel er Nordens klart bedste keeper ifølge VG. Foto: All Over Press.
Kasper Schmeichel er Nordens klart bedste keeper ifølge VG. Foto: All Over Press.

Også Christian Eriksen får fine ord med på vejen:

- Har et så højt niveau, at han skal med på holdet. Intet kanonefterår i Tottenham, men vigtig, når London-klubben skal jagte Premier League-titlen i foråret. Har været bedre på landsholdet end tidligere. Kun Dimitri Payet har flere assists end danskeren i PL 2016, skriver VG.

Man kan ikke undlade Christian Eriksen på Nordens Drømmehold, mener VG. Foto: AP/Jon Super
Man kan ikke undlade Christian Eriksen på Nordens Drømmehold, mener VG. Foto: AP/Jon Super
 

FC Københavns flotte 2016 er heller ikke gået ubemærket hen i Norge, hvor man misundeligt følger hvert skridt, Ståle Solbakken tager på trænervejen.

Københavnernes ubesværede færd i Superligaen og fornemme indsats i Champions League har givet plads til de to største FCK-profiler fra 2016, Thomas Delaney og Mathias 'Zanka' Jørgensen:

- Er ikke i startopstillingen på Åge Hareides landshold, selv om der er tre midterforsvarere med fra start. Han får alligevel plads på Nordens hold 2016 for sine til tider strålende præstationer i Champions League. Har lederegenskaber, duelstyrke i begge feltet, hurtighed og selvtillid med bolden - det meste, som en centerforsvarer skal have, lyder det om FC Københavns nyudnævnte anfører, Mathias 'Zanka' Jørgensen.

- Habil boldomgang og et brugbart venstreben, men først og fremmest er han en boks-til-boks-spiller, som er taktisk disciplineret god i luften, fodboldklog og farlig, når han kommer med i modstanderfeltet. Hjertet i FCK's sejrsmaskine, en ledertype og mentalt råstærk. Werder Bremen-spiller fra januar, skriver VG om FCK's forhenværende anfører, Thomas Delaney.

Mathias 'Zanka' Jørgensen og Thomas Delaney er er begge på Nordens Drømmehold. Foto: Lars Poulsen
Mathias 'Zanka' Jørgensen og Thomas Delaney er er begge på Nordens Drømmehold. Foto: Lars Poulsen
 

Fire danskere har desuden fundet vej til bænken på Nordens hold 2016. Det er Riza Durmisi, Andreas Christensen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen.

Hele holdet kan ses herunder:

Intl. fodbold - 30. dec. 2016 - kl. 15:41 Dansk forsvarsspiller hyldet for langskudsmål: Magisk!

Kasper Dolberg, Marcis Ingvartsen og Andrew Hjulsager er med på listen over verdens 100 største talenter. Foto: All Over Press Intl. fodbold - 22. dec. 2016 - kl. 18:40 Tre danskere på liste over verdens største talenter

Se også: Gik i krig med Zlatan: Derfor kan det blive en dyr fejl

28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere