Norsk fodboldprofil tiltalt for sovevoldtægt

En spiller fra topholdet Molde er tiltalt i en voldtægtssag, der i Norge kan give op til ti års fængsel

MODELFOTO: Shutterstock
MODELFOTO: Shutterstock

En voldtægtsskandale har ramt den norske Eliteserie, skriver Verdens Gang, VG, som mener at vide, at der er tale om en såkaldt sovevoldtægt.Tiltalte spiller hos topholdet Molde.

Overfor avisen bekræfter statsadvokat Ingvild Thorn Norheim, at der fredag er rejst tiltale, men hun ønsker derimod ikke at udlevere indholdet af den, fordi sagen formentlig i første omgang skal behandles bag lukkede døre i Romsdal tingrett.

Avisen har modtaget en sms fra spillerens forsvarer, Øyvind Panzer Iversen, som erklærer, at hans klient ser frem til at forklare sig i retten.

’Min klient er overrasket over, at anklagemyndigheden har rejst tiltale. Han erkender sig ikke skyldig’, skriver han.

Sovevoldtægt handler ifølge norsk lov om ’seksuel omgang med personer, der er bevidstløse eller af anden grund er ude af stand til at modsætte sig handlingen’.

Strafferammen går fra minimum tre og op til ti års fængsel.

Den forurettede kvinde er glad for, at der nu er rejst tiltale, fortæller hendes advokat, Mette Ekroll Nyland.

- Hun er glad for, at politiet tror hende, siger hun til VG.

Sagen er blevet efterforsket siden sidste sommer.

Moldes træner, den tidligere Manchester United-stjerne Ole Gunnar Solskjær, har været bekendt med sagens forløb i et stykke tid.

- Han er hverken tiltalt eller dømt. Derfor ser vi ingen grund til, at han ikke skal spille fodbold, som er hans job. Vi vil vurdere sagen igen, hvis der kommer en sag ud af anmeldelsen, har han tidligere sagt til Romsdals Budstikke.

VG har forsøgt at få hans kommentar til den nye udvikling men er i stedet blevet henvist til Moldes administrerende direktør, Øystein Neerland, som har svaret pr. sms:

’Vi noterer os, at anklagemyndigheden har rejst tiltale. Tingretten skal nu behandle sagen’, skriver han og ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, før den har været behandlet i retten.

Topspiller sigtet for voldtægt af et barn

Fodbold-stjerne pædofil-mistænkt: Nu rammes han af nye anklager