Norsk mestertræner på jobjagt: Er fascnieret af danske hold

Nordmanden Mons Ivar Mjelde er på jagt efter et trænerjob, og han er brændt meget varm på tanken om at arbejde i Danmark

Hvem kunne tænke sig at træne en dansk Superliga-klub? (Foto: All Over Press)
Hvem kunne tænke sig at træne en dansk Superliga-klub? (Foto: All Over Press)

Der er traditionelt set jobs nok at ansøge på det danske marked, hvis man er en arbejdsløs cheftræner. Ud af de nuværende 12 mandskaber i Superligaen har de ti en anden cheftræner stående på sidelinjen, end tilfældet var i sidste sæson.

Kun FC København og Randers FC har ikke skiftet ud på trænerposten. I 1. division er billedet ikke markant anderledes.

Derfor er der altså gode jobmuligheder på det danske trænermarked, og nu har en arbejdssøgende nordmand fået øjnene op for dette.

Den elendige norske tid er for længst passé for Baye Oumar Niasse (Foto: AP) Premier League Var et kæmpe-flop i Norge: Nu er han solgt for 135 millioner

Det drejer sig om 48-årige Mons Ivar Mjelde, der har en lang karriere som både spiller og træner bag sig. Som aktiv opnåede han blandt andet to landskampe for Norge, og som træner har han stået i spidsen for Brann og IK Start. Siden september har han imidlertid været arbejdsløs, men nu er han atter klar til at tage fat, og han vil gerne til Danmark.

- Hvis det rigtige dukker op, er vi fleksible. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det kunne være spændende at træne et udenlandsk hold. Jeg er lidt fascineret af danske hold. Spillerne i Danmark har så gode færdigheder, men de bruger dem ikke i længderetningen.

- Spillernes færdigheder bliver ikke brugt på en effektiv måde, siger Mons Ivar Mjelde til Aftenposten.

Mons Ivar Mjelde var angriber, da han selv spillede, og han havde mange mål i støvlerne. I 1993 blev han topscorer i den norske liga, og i 1996 blev han hyldet som årets angriber efter 19 mål i 15 kampe. I 2007 førte han Brann til mesterskabet i Norge, og samme blev han kåret som årets træner.

Kjetil Rekdal har ikke haft styr på Vålerenge i den nye sæson, hvor det foreløbig kun er blevet til nederlag (Arkivfoto: VG) Skandinavien Vilde tilbud: 50 % på alt, indtil klubben får point

2 kommentarer
Vis kommentarer