Norsk regering giver grønt lys til fodboldstart i juni

Eliteserien kan starte op i midten af juni, har den norske regering ifølge NTB besluttet

Molde-spillerne (i blå trøjer) kan snart komme på banen igen for at forsvare deres mesterskab fra 2019. (Arkivfoto) Foto: Ntb Scanpix/Reuters
Molde-spillerne (i blå trøjer) kan snart komme på banen igen for at forsvare deres mesterskab fra 2019. (Arkivfoto) Foto: Ntb Scanpix/Reuters

Der er fodbold på vej til de fodboldhungrende nordmænd.

16. juni kan landets bedste række, Eliteserien, starte op. Det har den norske regering givet grønt lys til, skriver NTB.

Generalsekretær i Det Norske Fodboldforbund (NFF) Pål Bjerketvedt vil dog ikke love, at Eliteserien rent faktisk starter den dag.

- Hvorvidt vi kan starte Eliteserien op den dag er endnu uvist. Vi må arbejde på terminer og sæsonoptakten med klubberne og Norsk Toppfotball (interesseorganisation for klubberne red.). Det bliver en helhedsvurdering af, hvordan sæsonen skal gennemføres, siger han til NTB.

Den norske fodboldsæson kører efter en anden kalender, end vi er vant til i Danmark. Eliteserien skulle således have begyndt i april, men startskuddet blev altså udskudt på grund af udbruddet af coronavirus.

Spillerunde syv skulle efter den oprindelige plan have været afholdt i den kommende weekend.

Det Norske Idrætsforbund (NIF) og NFF har længe presset på for at få elitefodbolden i gang igen. Begrundelsen har været, at aktiviteter og indtægter i den forbindelse er en forudsætning for, at breddeidrætten kan trives.

NIF og NFF har - ligesom det er sket i Danmark - udarbejdet protokoller for, hvordan træning og kampe kan afvikles på en forsvarlig måde.

Det indebærer blandt andet, at kampene spilles uden tilskuere, og at spillere bliver genstand for hyppige sundhedstjek.

Selv om sæsonen er blevet udskudt, har NFF planer om at gennemføre alle kampe inden årets udgang.

Molde er forsvarende mester.