Norske fodbold-lønkonger afsløret: Sådan er danskernes lønseddel

Det kan bedst betale sig at være Rosenborg-dansker, hvis man kigger på betalingen for at spille i den bedste norske række

Tobias Mikkelsen (gribende) og Mike Jensen (hoppende) jubler over en Rosenborg-scoring i Europa League (Foto: AP)
Tobias Mikkelsen (gribende) og Mike Jensen (hoppende) jubler over en Rosenborg-scoring i Europa League (Foto: AP)

600.000 norske kroner. Det er gennemsnitslønnen for en fodboldspiller i Norge, men i 2014 var der hele syv danske fodboldspillere og en enkelt træner på norsk grund, der tjente et godt stykke over gennemsnittet.

Det afslører de skattelister, der i dag fredag er offentliggjort i Norge.

Og de to løntopscorere med dansk pas har begge hjemme i Trondheim-klubben Rosenborg. Tobias Mikkelsen, der kom til Rosenborg i 2013 fra tyske Greuther Fürth var i 2014 bedst betalte dansker med en løn på to millioner danske kroner.

Det gjorde den 29-årige kantspiller til Tippeligaens sjette bedst betalte. Helt i top lå Per Joar Hansen, der blev fyret som Rosenborg-træner i juli sidste år efter en skuffende periode for den tidligere storklub.

Denne sæson er der mere styr på sagerne, og med fire kampe tilbage har man hele otte point ned til Stabæk på 2. pladsen. En af grundede er en velspillende Mike Jensen.

Den tidligere Brøndby- og landsholds-midtbanespiller er omdrejningspunktet på midten og for det blev han sidste år belønnet med 1,88 millioner kroner og er dermed den tiende bedst betalte Tippeliga-person.

Også folk som David Nielsen og Nicki Bille er på listen over bedst betalte danskere, som du kan se herunder.

Hvert år offentliggører det norske skattesystem de såkaldte skattelister. Her kan hver mand se, hvor meget naboen, tv-stjernen eller sports-idolet henter. Tidligere var de frit tilgængelige for alle, men de senere år er den digitale adgang begrænset således, at man skal være logget ind for at søge informationer frem, ligesom det i år også er muligt for nordmænd at se, hvem der har søgt på en selv.

På TV2.no kan du se alle tal fra den bedste norske række.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

7 kommentarer
Vis kommentarer